Política

Denunciats per haver pintat a l’Ametlla un llaç municipal

Entre els vuit identificats, que van aparcar quatre cotxes en plena rotonda, hi ha l’impulsor de Cs Arcadi Espada

La policia local de l’Ametlla de Mar ha denunciat administrativament vuit persones que la matinada de dissabte van pintar la bandera d’Espanya al llaç groc municipal situat al monument de la rotonda d’entrada al poble. Entre els identificats hi ha el periodista Arcadi Espada, un dels impulsor el 2006 de la plataforma Ciutadans de Catalunya, que és l’origen de la fundació del partit espanyolista del mateix nom.

Entre la una i les dues de la matinada de dissabte, la policia local va rebre un avís sobre la presència de quatre vehicles estacionats en plena rotonda de circulació. En dirigir-se al lloc, dos dels vehicles van fugir però els agents van poder identificar vuit persones que eren al peu del monument pintant el llaç groc metàl·lic instal·lat pel mateix Ajuntament a la part central de la rotonda. Segons va informar a les agències, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, la policia va cursar una denúncia administrativa i l’Ajuntament decidirà els pròxims dies si emprèn accions contra els denunciats. Fa només dos dies la base del monument dedicat als pescadors, Braços i rems, igual que el llaç groc, ja va aparèixer pintada amb una gran bandera espanyola. Per altra banda, Ciutadans denunciava ahir que la dona d’un militant va rebre un cop de puny al parc de la Ciutadella quan treia un llaç groc. Els Mossos, als quals els consta una agressió al passeig Picasso, van identificar els presumptes agressor i agredida, els quals van anunciar als agents la presentació de denúncies mútues.

LA FRASE

Indigna l’agressió al mobiliari i als símbols, perquè la majoria de ciutadans de l’Ametlla volen el llaç
Jordi Gaseni
alcalde de l’ametlla de mar

La CUP no cedirà al “xantatge” del sí al pressupost

La CUP va aprovar el pressupost del 2017 per fer possible l’1-O tot i que, després, diu, es va demostrar que “no calia aquell pressupost per fer el referèndum”. Per això, el diputat Carles Riera avisava ahir en una entrevista a l’ ACN que la formació no tornarà a cedir al que considera un nou “xantatge” per fer-li aprovar els nous comptes del govern de JxCat i ERC. “Per trencar amb l’Estat i fer efectiva la independència no ens cal un pressupost autonòmic. Que no ens vulguin tornar a enredar. Aquest xantatge de si no doneu suport al pressupost no podrem tirar endavant la independència és mentida”, afirmava.

La CUP només concep donar suport al pressupost si és rupturista o si es fa abans la ruptura amb l’Estat. Encara va ser més dura amb el president Torra i els dos socis de govern per la possibilitat de convocar eleccions, una opció que considera covarda: “No ens agrada que facin càlculs, no en funció dels objectius del país sinó de quin moment els resultaria més rendible convocar eleccions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona