Política

Arxivada la denúncia contra 14 persones per arrencar llaços i símbols independentistes a la Ribera d’Ebre i Baix Camp

El jutjat de Falset sosté que no concorren els elements necessaris per acusar-los dels delictes de danys al mobiliari urbà i furt

El jutjat número 1 de Falset ha arxivat la denúncia dels Mossos d’Esquadra contra 14 persones identificades a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) per treure llaços grocs de nit i amb la cara tapada.

Els denunciats van ser identificades pels Mossos d’Esquadra per arrencar llaços grocs i símbols independentistes en diverses poblacions de la Ribera d’Ebre i el Baix Camp. A més, quatre particulars van presentar denúncia contra el grup, entre els quals hi havia un agent de la Guàrdia Civil. En la interlocutòria, però, el jutjat considera que no concorren els elements integrants dels delictes de danys al mobiliari urbà i furt de què els acusava la policia catalana.

En aquest sentit, en la resolució el jutge subratlla que les persones que retiren “símbols polítics” actuen “amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici o avantatge econòmic”, un element que resulta bàsic, diu, per a l’apreciació del delicte de furt. A més, el jutjat relativitza els danys denunciats -una esgarrapada en un cartell de Municipi de la República Catalana i el tall de les cordes on s’hissava una estelada- i afirma que, en tot cas, poden suposar una infracció de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de la qual no correspon al jutjat.

“Els danys constitutius de delicte són, segons reiterada jurisprudència, aquells que impliquen la destrucció parcial o total o la inutilització amb pèrdua d’eficàcia, productivitat o rendibilitat”, argumenta el magistrat.

Amb les fotos incorporades a l’atestat “no s’observa destrucció o inutilització del bé, pel que no existeix cap delicte de dany”.

El jutge apunta que els fets poden “incardinar-se dins les infraccions contemplades a la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de la qual no correspon a aquest Jutjat”.

Com que “no apareix degudament justificada la perpetració dels delictes que han donat motiu a la formació de la causa”, el jutge en dicta el sobreseïment i arxiu provisional.

La denúncia, desgrana el jutge, era pel furt d’una estelada penjada davant del pavelló firal (126 euros) i dues pancartes, una amb la llegenda “llibertat presos polítics” i una altra amb la representació d’una boca tapada a la façana de l’ajuntament.

També una bandera estelada penjada en un pal de propietat privada ubicat al passeig Sant Isidre de Tivissa (122 euros) i dues pancartes, tres llaços grocs de plàstic i sis estendards a Vandellòs (110 euros).

Els danys eren al cartell ubicat a l’entrada de la localitat de Móra la Nova la llegenda del qual resa “Municipi de la República Catalana”, així com en el sistema de cordes del pal situat al pavelló firal, pendents de valoració pericial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona