Política

Torra: “No necessitem que ens enviïn tants policies, sinó més infraestructures, transports i mobilitat”

El president destaca el compromís de la Generalitat amb la mobilitat en la inauguració de la L10 Sud del metro de Barcelona

Critica que l’Estat no ha posat cap quilòmetre nou a Rodalies des de 1978

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dissabte que “Catalunya no necessita tants policies” sinó “més quilòmetres d’infraestructures, transports i mobilitat”. Torra ha criticat així els incompliments de l’Estat en matèria d’inversions i els ha relacionat amb la decisió del ministeri espanyol d’Interior d’enviar més de mig miler d’agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum.

Ho ha dit en la inauguració de la línia L10 Sud del metro de Barcelona, que ha destacat com una infraestructura “necessària, vertebradora, metropolitana i molt reivindicada”. Segons ell, l’impacte de l’arribada del suburbà a la Zona Franca “va més enllà de la quotidianitat del transport, és l’arribada de noves oportunitats”.

En aquest context, ha lamentat que “el problema de la manca de finançament de la Generalitat és un problema estructural, històric i crònic i no obté les solucions proposades a l’estat espanyol una vegada i una altra”. Aquest és, al seu parer, un dels arguments més importants per avançar cap a un marc polític de plena sobirania que no ofegui més a les persones.

“L’objectiu que tenim entre mans és millorar la qualitat de vida, el benestar i les oportunitats de la gent i això queda demostrat avui, i en anys anteriors, que només es pot fer si gaudim de la plena sobirania per gestionar les finances i podem prendre totes les decisions”, ha assegurat.

Zero km a Rodalies des de 1978

Torra ha remarcat el compromís absolut de la Generalitat amb la mobilitat. Ha subratllat que en dos anys i mig ha posat en servei més de 3.800 milions d’euros en infraestructures i des del 2011 ha construït més de 30 quilòmetres de xarxa tant al metro de Barcelona com els Ferrocarrils de la Generalitat. Per contra, ha acusat l’Estat de “deixadesa i desídia absoluta” perquè “d’ençà de 1978 no ha posat cap quilòmetre nou a la xarxa de Rodalies”. “No necessitem que ens enviïn tants policies antidisturbis, sinó més quilòmetres en infraestructures, transports i mobilitat”, ha constatat.

Pel president, aquests són arguments “prou sòlids” perquè Catalunya agafi “el tren” que més li convé i que portarà “a la destinació final que és el que es va votar al referèndum de l’1 d’octubre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona