Política

Campuzano veu falta de coratge per dialogar

El portaveu del PDeCAT al Congrés no comparteix la retirada de la moció prodiàleg

Carles Campuzano va evidenciar ahir la seva molèstia per la retirada de la moció prodiàleg del PDeCAT pactada amb el PSOE i va trobar a faltar “coratge polític”, també pel que fa al seu propi partit i a ERC, que va anunciar que no hi donaria suport. El portaveu exconvergent al Congrés va lamentar als passadissos de la cambra que s’havia perdut “una oportunitat” per al diàleg i, davant la pregunta de si se sent més distanciat de la direcció del PDeCAT per la retirada de la iniciativa que ell va defensar, va admetre: “La política és complicada, sovint no totes les decisions que es prenen les comparteixes però has d’assumir-les.”

“El meu càrrec de portaveu sempre està a disposició del president del partit”, hi va afegir. La seva companya de files a Madrid Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT, va assegurar en una entrevista a RAC1 que no li consta que Campuzano hagi posat el càrrec a disposició del partit i va insistir a culpabilitzar els socialistes, no pas ERC, de la retirada de la moció –José Zaragoza havia pronunciat una diatriba en contra fins i tot de parlar sobre la independència–. “No només la intervenció de Zaragoza, també és molt important el que va votar ahir el PSOE al Senat en contra de qualsevol referèndum d’autodeterminació”, va recordar Nogueras.

Campuzano va remetre’s en tot moment a les explicacions donades dimecres per la vicepresidenta del PDeCAT –de la corda de Carles Puigdemont– i va instar els periodistes a preguntar-li si la retirada de la moció es va fer després d’una trucada del president exiliat. “Potser ella ho podrà aclarir, perquè en nom de la direcció del partit la vicepresidenta potser serà més precisa que un servidor”, va concloure.

El portaveu republicà al Congrés, Joan Tardà, a l’uníson amb Nogueras a l’hora d’assenyalar el PSOE, va explicar que el seu partit no ha tingut “cap interès a menyscabar” el PDeCAT en anunciar el rebuig a la moció i va observar que Campuzano va ser el primer sorprès per la bel·ligerància de Zaragoza. Al seu torn, el també diputat del PDeCAT a Madrid Jordi Xuclà va remarcar que cada grup ha de prendre decisions en funció de la seva pròpia iniciativa, “no mirant de reüll el vot del grup del costat”, referint-se a ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona