Política

Artadi demana a Sánchez “coratge” per anar “més enllà” de paraules i gestos” i obrir-se a la “negociació”

La consellera de Presidència afirma que “tothom sap que els catalans serem allò que dècim lliure, democràtica i pacíficament que vulguem ser”

Apel·la als demòcrates espanyols davant la vulneració de drets a tot l’Estat

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha reclamat aquest dijous “coratge” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per anar “més enllà de les paraules i els gestos” i obrir-se “al diàleg i a la negociació” amb la Generalitat per “trobar una solució polític a un conflicte polític”.

“Creiem que el govern de l’Estat intueix que no hi ha altre camí possible”, ha dit, perquè “el camí serà més o menys llarg, però no té marxa enrere” i “tothom sap que els catalans serem allò que dècim lliure, democràtica i pacíficament que vulguem ser”, ha afirmat durant l’acte institucional de la Diada a Madrid.

La portaveu del govern ha subratllat que aquest diàleg ha de ser “sense límits” i ha apuntat que “segurament” se celebrarà una reunió entre el president espanyol i el de la Generalitat a l’octubre, “tot i que encara no tenim data”.

A l’acte, que ha tingut lloc als jardins de la Delegació del Govern a Madrid, hi han assistit també els consellers de Justícia i d’Interior, Ester Capella i Miquel Buch, juntament amb el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell. Hi ha estat presents un centenar llarg de persones, entre els quals diputats d’ERC i del PDeCAT.

Artadi ha recordat que ara fa un any protagonitzava aquest acte el conseller Turull, ara a presó, i s’havia convocat un referèndum que cridava al vot “tan als del Sí com als del No”. També s’ha referit a l’empresonament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, una “presa política” que s’enfronta a un procés penal per haver permès un debat.

En aquest marc, ha recordat vulneracions de drets com el de la premsa o el de reunió a Catalunya per part de les Forces de Seguretat de l’Estat i la detenció i amenaça “d’un gran nombre de treballadors públics” així com les imputacions a centenars d’alcaldes. La resposta a tot això, ha afirmat, va ser “pacífica”.

En aquest sentit, ha destacat l’enviament de milers de policies a Catalunya “per terra, mar i aire”, en una Operació Copèrnic que va costar més de 87 milions d’euros en un marc de l’“a por ellos”. Davant d’això, ha afirmat, els ciutadans no van fer “ni un pas enrere” i l’Estat va “col·lapsar a Catalunya”.

Artadi ha posat en relleu que la monarquia és ara la institució de l’Estat més mal valorada a Catalunya i s’ha preguntat “qui vol ser patriota d’un país que basa la seva estratègia en la repressió i la violència”.

Segons ella, l’objectiu del moviment independentista parteix d’una “profunda arrel democràtica” perquè la proposta sempre ha estat “fer un referèndum”. “I en comptes d’oferir diàleg i pacte, nosaltres hem trobat amenaça i repressió. Però no s’adonen que a les democràcies del segle XXI la repressió només crea més conflicte”.

Artadi ha apel·lat als demòcrates espanyols: “Hem trobat a faltar el seu alè i suport, perquè això va de democràcia i de drets”. En aquest marc, ha destacat la campanya “demà pots ser tu” que denuncia la regressió de drets “perquè a Espanya han estat milers les persones sancionades o investigades per exercir les seves llibertats”, com activistes i músics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona