Política

La tesi de Sánchez ha “superat àmpliament” dos test anti-plagi, segons La Moncloa

El treball es podrà consultar a Internet a partir d’aquest divendres

El president ha decidit fer-lo públic per combatre les acusacions de plagi

La Moncloa ha fet públics aquest divendres els resultats de dos test anti-plagi a què ha sotmès la tesi del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que segons un comunicat que emès a les 8 del matí ha “superat àmpliament” l’aplicació de softwares de coincidències. Es tracta dels sistemes Turnitin que s’utilitza a la Universitat d’Oxford i PlagScan, de referència a Europa. Els resultats són d’un 13% de coincidències detectat per Turnitin un 0,96% a PlagScan, cadascun amb la seva metodologia. La tesi completa es podrà consultar també aquest divendres a Internet després que el president espanyol anunciés aquest dijous que havia donat permís a la universitat per penjar-la al sistema Tesaurus, en una maniobra per rebatre les sospites de plagi i els atacs de “descrèdit personal” que el propi Sánchez atribueix a Ciutadans i PP. La universitat Camilo José Cela (UCJC) ja va apuntar aquest dijous que no havia detectat cap irregularitat en el sistema d’aprovació de la tesi.

Segons La Moncloa, aquests percentatges de coincidències que han obtingut els dos softwares anti-plagi “es deuen a les cites i referències obligades en l’elaboració de qualsevol document d’investigació” i a l’àmbit acadèmic hi ha un “ampli consens” en considerar que “es tracta de percentatges normals, d’acord a la normativa i als protocols de verificació”.

“Tenint en compte que els softwares d’anàlisi de tests científics detectin parts de treballs com a coincidència que no obstat es troben degudament citats i referenciats, és important contrastar la informació i totes les referencies donant-hi sentit”, afirma La Moncloa, que rebat amb aquesta nota les informacions aparegudes dijous a diferents mitjans on s’acusava de plagi el president espanyol.

Segons La Moncloa, tan l’estudi de Turnitin com al de PlagScan “s’han exclòs, com és natural, els articles d’actualitat de naturalesa periodística” que es van publicar després de la tesi, així com la biografia i les fonts amb similituds inferiors a l’1%, com per exemple totes les vegades que es repeteix el títol de la tesi. També les coincidències bibliogràfiques a les notes a peu de pàgines, de manera que els resultats minuciosos encara ofereixen percentatges amb menys coincidències.

La tesi estarà accessible per a tothom a Internet a partir d’aquest divendres, després que dijous el president espanyol va donar permís a la universitat per digitalitzar-la i penjar-la al sistema Tesaurus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona