Política

Torrent està convençut que hi haurà acord sobre els diputats suspesos abans del 2 d’octubre

El president del Parlament diu: “No tenim alternativa”

Insisteix que la fórmula ha de garantir la dignitat dels diputats, les majories parlamentàries i l’efectivitat

El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord per als diputats suspesos abans del 2 d’octubre, quan està previst que comenci el debat de política general. “No tenim alternativa a l’acord. Arribarem a un acord segur”, ha assegurat el president de la cambra catalana en una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’. Torrent ha insistit en els principis amb què, segons ell, s’ha de basar la fórmula: preservar la dignitat dels diputats, mantenir les majories parlamentàries del 21-D i que totes les decisions que es prenguin tant en els òrgans de govern com al ple siguin efectives. D’altra banda, Torrent ha assegurat que el pla d’igualtat que vol impulsar al Parlament és una “prioritat” de la seva presidència i ha admès que el fet que només hi hagi una dona a la Mesa de la cambra és un símptoma que no s’han fet prou bé les coses i que s’ha de fer “molt més”.

Torrent no ha volgut entrar en detalls sobre com hauria de ser l’acord amb JxCat per desencallar la situació dels diputats processats i suspesos pel jutge Pablo Llarena. Segons el president del Parlament, s’està concretant i s’explicarà la fórmula abans del debat de política general, el primer ple previst.

Per a Torrent, és necessari aplicar un pla d’igualtat perquè els representants han de predicar amb l’exemple en l’àmbit de la igualtat efectiva d’homes i dones. “Si el legislatiu no compleix, és difícil que pugui exigir”, ha conclòs.

Aposta perquè Salvadó i Jové mantinguin un “paper polític rellevant”

Torrent també ha apostat perquè l’actual secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, i el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové, mantinguin un paper polític rellevant i continuïn incidint políticament fins on ells vulguin malgrat la seva condició d’investigats. “ERC no es pot permetre el luxe d’anar perdent gent de la vàlua de Jové i Salvadó pel camí”, ha defensat en una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’. Segons ha explicat Torrent, en l’executiva d’aquest dilluns el partit “reforçarà les estructures de gestió” sota el lideratge d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, deixant clar que aquests dos càrrecs no es modificaran. Preguntat per quin serà el seu paper, Torrent ha respost que ajudarà “allà on cregui el partit” però ha deixat molt clar que està centrat en la seva tasca de president del Parlament.

“ERC té de president Junqueras i Rovira de secretària general, i malgrat que els vulguin fer callar continuen liderant el nostre partit”, ha volgut defensar Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona