Política

Simbologia i festa l’1-O a Sant Julià de Ramis

L’alcalde, Marc Puigtió, afirma que és una commemoració pensada en positiu

Sant Julià de Ramis vol commemorar l’1-O “en positiu”, tot i la violència patida fa un any quan la Guàrdia Civil i els antiavalots van entrar per la força al col·legi electoral on havia de votar el president, Carles Puigdemont. L’alcalde del municipi, Marc Puigtió, va explicar que s’ha programat la jornada pensant “en el futur” i amb els actes del matí, institucionals i simbòlics, i a la tarda, festius.

Puigtió va detallar que el dia començarà, “com fa un any, amb una xocolatada i coca” a les 7.30 h. Jordi Basté hi realitzarà El món a RAC1. A partir de les 8.30 h, dos artistes pintaran un grafit commemoratiu a la façana del pavelló. I a les 9 h, una seixantena de trabucaires faran el mateix camí que va fer la Guàrdia Civil. En honor a les víctimes de les càrregues policials, realitzaran salves d’honor. Amb aquesta visió de “construcció de futur” s’inclou el castell que els Marrecs de Salt aixecaran El consell de govern es realitzarà a la sala d’actes de l’ajuntament. Abans, hi haurà el parlament d’un veí, de l’alcalde, del president del Parlament, Roger Torrent, i del president, Quim Torra. La jornada inclourà una exposició fotogràfica, una arrossada popular, un col·loqui amb l’antropòleg Manuel Delgado i les actuacions musicals, a partir de les 18 h, de Germà Negre, Carmen 113, Orquestra Maribel, Pulpopop, Buena Onda i Orelles de Xocolata, entre altres. bandes.

Garrigàs recrea l’arribada de les urnes i la policia

ACN

Garrigàs ha organitzat una jornada reivindicativa el 29 de setembre per commemorar l’1-O. Amb la participació de desenes d’artistes i protagonistes del referèndum d’aquell dia, vol recrear l’arribada de les urnes i la intervenció policial que hi va haver al municipi per intentar impedir la votació. Els organitzadors no van voler revelar-ne els detalls, però van assegurar que vol ser un espectacle “lúdic” amb vocació de perdurar en el temps i d’implicar tots els que vagin al municipi. Promogut per la Taula Empordanesa per la Memòria de l’1-O, començarà al matí i s’allargarà fins a la matinada. També es batejarà el centre cívic amb el nom d’1 d’Octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió