Política

ERC confirma el lideratge de Junqueras i Rovira i reforça el rol de Vilalta

Proposa la portaveu com una de les noves vicesecretàries i manté a la direcció els encausats Jové i Salvadó

Augmenta la presència femenina a l’executiva

El consell nacional d’ERC votarà dissabte la proposta de remodelació de la direcció que va formular l’executiva ahir a la tarda, a fi de reorganitzar les principals responsabilitats estratègiques, augmentar la presència femenina a la direcció i confirmar el lideratge d’Oriol Junqueras com a president en presó i Marta Rovira com a secretària general a l’exili. La direcció mantindria també els altres dos encausats arran de l’1-O, Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, com a secretari general adjunt i president del consell nacional, respectivament. I és que la intenció és “plantar cara” a la lògica política i judicial que té l’objectiu d’“escapçar-los”. “Volem reforçar l’organització per blindar i legitimar els encausats, i reforçar el lideratge de Junqueras i Rovira”, explicava al matí, abans que es fessin públics els detalls, la portaveu, Marta Vilalta.

Tot just al càrrec des de fa sis mesos, ella és precisament una de les figures més reforçades en la remodelació, perquè assumirà una de les dues vicepresidències de nova creació –passen així de quatre a sis, que seran paritàries–, la d’estratègia, entorn i gestió del coneixement. L’altra cara nova serà Marta Vilaret, regidora a Mollet, que assumirà la de suport a la presidència i la secretaria general, i s’integrarà també a la permanent. Amb algun retoc en les funcions, continuaran com a vicesecretaris Sergi Sabrià (Imatge i Comunicació), Eduard López(Acció Política), Mireia Mata (Dones) i Isaac Peraire(Coordinació Interna, Territori i Organització). A banda, entren a l’executiva tres dones més: Sus Martí a la secretaria d’organització, en lloc de la diputada Mònica Palacín; Georgina Oliva a salut i benestar en lloc de la consellera Alba Vergés, i Natàlia Garriga, que assumeix política cultural, educació i esports, en lloc de David Agustí. L’executiva d’ahir també va ser la primera d’Irene Aragonès, que fa dues setmanes va rellevar Ferran Civit com a president regional del Camp de Tarragona.

Document estratègic

Un dels objectius de la renovada direcció, que també serà abordat en el consell nacional, serà el debat intern per “concretar accions i fites” a partir de la ponència aprovada l’1 de juliol. “És un treball per assolir concrecions que puguin ser compartides amb la resta d’actors del procés per arribar a una estratègia conjunta”, va explicar Vilalta, que va afirmar que ja s’han fet “passos endavant” en múltiples contactes les darreres setmanes. “Fins ara hi ha hagut coordinació, però s’ha de fer un esforç major per arribar a aquesta estratègia conjunta, que ens garantirà avançar amb pas ferm”, va dir Vilalta. En tot cas, si bé no es vol fixar terminis més enllà dels “pròxims mesos” per tancar un acord, les resolucions que es presentin al debat de política general a principi d’octubre ja podrien donar una idea de les posicions de partida de cada grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona