Política

Carina Mejías infla el seu currículum amb un màster i un postgrau que no ha fet

La líder de Cs a Barcelona feia passar per aquests títols de més qualificació cursos de cinc i tres crèdits

Ciutadans defensa que té tots els documents oficials que acrediten les seves titulacions

La presidenta del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha inflat el seu currículum incloent un màster i un postgrau quan són estudis menors de cinc i tres crèdits respectivament, segons ha revelat eldiario.es. Una informació que es fa pública després que s’hagi posat en dubte el currículum del portaveu econòmic de Cs, Toni Roldán, i del mateix líder del partit, Albert Rivera. En la biografia publicada a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, Mejías defensa que ha cursat un màster en Dret Concursal a la Universitat de Vic (UVIC), quan en realitat, segons informa el digital, la universitat no ha impartit mai un màster amb aquest nom sinó que es tracta d’un curs sobre administració concursal de 5 crèdits. En canvi, un màster universitari consta de 60 o més crèdits. La biografia de Mejías també afirma que ha estudiat un postgrau en Dret de Fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que d’acord amb ’eldiario.es’, és un seminari de tres crèdits que va cursar el 2009.

La líder de Cs a Barcelona ha afirmat a ’eldiario.es’ que es tracta “d’errors” que atribueix a l’equip del partit que es va encarregar de facilitar la informació sobre la seva biografia a l’Ajuntament. Assegura també que assumeix aquests errors com a propis i que ha demanat al consistori que modifiqui la informació.

D’altra banda, el currículum també recull un altre error en confondre la UOC amb la UAO. Les incorreccions afecten un altre màster, el d’Estudis Humanístics i Socials que apareix com a cursat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) quan en realitat Mejías té aquesta titulació però en una altra universitat, la privada Universitat Abat Oliba (UAO).

Resposta de la Universitat de Vic

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha confirmat que només ha expedit un certificat a la presidenta del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, per la realització d’un curs d’especialització, però no cap màster ni postgrau. La UVic ha enviat un comunicat aquest dimarts al matí, després que ’ElDiario.es’ revelés que Mejías va inflar el seu currículum incloent un màster i un postgrau quan, de fet, va impartir estudis menors de cinc i tres crèdits respectivament. La UVic argumenta que no ha impartit mai cap Màster en Dret Concursal -que sí que apareix al currículum de Mejías-, sinó que va oferir un curs de cinc crèdits en aquesta disciplina, un mòdul que formava part del pla d’estudis del màster en Auditoria de Comptes (2012). El centre ha aprofitat el comunicat per defensar “el prestigi i el bon nom” del sistema universitari català.

Ciutadans defensa Mejías

Cs ha al·legat que la presidenta del grup municipal a Barcelona, Carina Mejías, “va delegar” proporcionar el currículum inflat en “una persona que ja no forma part de l’equip actual” de la formació al consistori. En un comunicat d’aquest dimarts al matí, el partit taronja defensa que la seva líder a Barcelona té tots els documents oficials que acrediten les seves titulacions, després que ’ElDiario.es’ revelés que Mejías va inflar el seu currículum incloent un màster (UVic) i un postgrau (UIC) quan, de fet, va impartir estudis menors de cinc i tres crèdits respectivament. La regidora ha eliminat del seu CV aquestes dues titulacions argumentant que es tracta de cursos d’especialització post-universitaris. La Universitat de Vic ha argumentat que només ha expedit un certificat a Mejías per la realització d’un curs d’especialització, però no cap màster ni postgrau. En el comunicat, Cs detalla les titulacions de la seva presidenta al grup municipal de Barcelona, i especifica que el curs a la UVic és de cinc crèdits. No explica, però, que anteriorment figurava al currículum de Mejías el suposat Màster en Dret Concursal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA