Política

Aznar es desvincula de la Gürtel i s’enganxa amb Rufián

Rufián diu a Aznar que “no té vergonya” i l’expresident del PP l’acusa de ser “representant d’un partit colpista”

L’expresident del PP carrega contra l’independentisme: “No hi ha pitjor corrupció que aquella que vol trencar l’ordre constitucional”

José María Aznar compareix davant la comissió d’investigació del Congrés sobre el suposat finançament irregular del PP. En concret, Aznar ha de donar explicacions sobre el període en què va presidir el partit, entre el 1990 i el 2004.

El portaveu adjunt d’ERC, Gabril Rufián, i l’expresident del PP, José María Aznar, han protagonitzat un tens intercanvi de retrets i acusacions al Congrés durant la comissió d’investigació pel finançament irregular del PP. Rufián lluïa una samarreta on es llegia ’José Couso assassinat’ i li ha demanat si havia de demanar perdó, mentre Aznar guardava silenci. Llavors, li ha preguntat si tenia “vergonya” i li ha retret que la majoria dels seus ministres estiguin investigats o condemnats. Aznar li ha retret el “to dur” i ha replicat a Rufián i l’ha acusat de ser “representant d’un partit colpista” i ha dit, a més, que ERC és “reincident” perquè ja va donar “un cop d’Estat el 1934 contra el govern de la República de centre-dreta”. “No hi ha pitjor corrupció que aquella que vol trencar l’ordre constitucional”, ha replicat Aznar, que ha assegurat que l’independentisme “no aconseguirà els seus propòsits”. A més, ha avalat que els líders del procés estiguin en presó preventiva.

Durant la intervenció, Aznar ha mostrat “preocupació” per l’estat de salut d’Eduardo Zaplana, empresonat i que pateix leucèmia. “No te vergonya, es solidaritza amb els corruptes però jo amb els presos demòcrates, està defensant un partit [PP] que sí que ve dels colpistes”, li ha contestat Rufián.

Durant la compareixença, Aznar també ha negat que Espanya participés a la guerra d’Irak, que Espanya no hi va enviar soldats i ha retret al govern de Pedro Sánchez que hagi rectificat i hagi venut 400 bombes a Aràbia Saudí al·legant que eren “projectils d’alta precisió”. A més, ha dit que ERC “dona suport” a aquest govern. “A vostès els convé perquè així poden seguir trencant l’ordre constitucional i el sistema parlamentari a Espanya”, ha afirmat l’expresident del PP

Rufián ha sortit al pas i li ha contestat que va enviar 2.600 soldats de tres unitats. Aznar ha dit que eren soldats de “força d’estabilització” sota mandat de la ONU amb 50 països més. “A la guerra de l’Irak no va participar ni un soldat espanyol”, ha reblat.

Nega tota vinculació amb la Gürtel

L’expresident del PP i del govern espanyol, José Maria Aznar, ha negat cap vinculació amb la trama corrupta de la Gürtel en la seva compareixença al Congrés sobre el finançament irregular del PP. Aznar ha defensat que sempre ha estat “taxatiu” contra la corrupció i ha negat l’existència d’una caixa B al partit. Ha afirmat que la sentència de la Gürtel “no aporta una sola prova” i que només es refereix a “dos casos puntuals de corrupció a dos municipis de Madrid”. “El PP no és ni ha estat mai un partit corrupte”, ha manifestat, afegint que és “exagerat” afirmar-ho. A més, s’ha espolsat qualsevol responsabilitat personal. “En vuit anys de procediment mai ningú m’ha imputat ni m’ha cridat com a testimoni, no haig de demanar perdó per a res”, ha manifestat al Congrés. També ha remarcat que la sentència està recorreguda al Tribunal Suprem i que, per tant, no és ferma i no ha entrat a valorar els ’papers de Bárcenas’ perquè encara s’ha de celebrar el judici. L’expresident ha aprofitat també per carregat contra el PSOE pels seus casos de corrupció, com els cas ERE d’Andalusia. A més, ha dit que no coneixia a un dels caps de la trama, l’empresari Francisco Correa (condemnat a 52 anys de presó) i que no el va contractar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona