Política

Concentracions davant la seu d’Economia obliguen a tallar ja la Rambla de Catalunya

Llaços grocs i pancartes a favor de la democràcia omplen l’edifici del departament de la Generalitat

Treballadors i ciutadans s’han començat a concentrar davant la seu del departament d’Economia aquest dijous 20 de setembre per recordar que fa un any la Guàrdia Civil va entrar a la conselleria, cosa que va generar la mobilització de la població durant tot el dia. Un dia i una nit de protesta pacífica que va provocar que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el llavors president de l’ANC i ara diputat, Jordi Sànchez, entressin en presó preventiva, el 16 d’octubre farà un any.

La concentració de gent davant el departament d’Economia ha obligat aquest migdia ha tallar la circulació de vehicles a la Rambla de Catalunya en el tram comprès entre els carrers Diputació i Gran Via, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Aquest vespre a les 19.30h Òmnium Cultural i l’ANC han convocat la ciutadania a tornar-se a concentrar davant la seu del departament d’Economia. Una concentració que comptarà amb parlaments i també amb actuacions musicals. Amb tot, molta gent ha començat a concentrar-se ja a mig matí.

De fet, cap a les 11h les dones de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han rebut un aplaudiment per part de treballadors i ciutadans a la porta de l’edifici, acompanyats pel vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès.

Els manifestants han lluït llaços grocs i han portat cartells amb les cares d’alguns dels empresonats, com l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell o el president d’Esquerra Republicana (ERC) i exvicepresident de la Generalitat Oriol Jonqueras.

En el transcurs de la concentració, els manifestants han penjat una pancarta al costat de l’entrada del departament amb la frase “Seguim determinats, vencerem” i han enganxat papers de colors amb missatges de suport als presos i a les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona