Política

Sánchez es resigna a anar al Senat a explicar-se per la pressió dels grups

El president espanyol atribueix a un “error” que es corregirà les darreres revelacions de plagi en un llibre

Avisa el PP que “fer oposició no és fer soroll”

El president espanyol, Pedro Sánchez, es troba cada cop més encerclat per les successives revelacions periodístiques sobre la seva tesi, i ahir s’hi afegia una informació que apunta que hauria copiat la conferència d’un diplomàtic espanyol en un llibre, basat en el treball de doctorat, i que firmava amb l’economista Carlos Ocaña. Ahir el socialista procurava treure importància a aquesta suposada irregularitat, però admetia que haurà d’anar al Senat a donar explicacions sobre el seu embolic acadèmic. I no només perquè així ho ha reclamat el PP, que té majoria absoluta a la cambra alta, sinó perquè tant Podem com el PDeCAT se sumaven ahir a l’exigència de claredat.

Sánchez, però, intentava defensar-se del darrer esdeveniment destapat pel diari El País, sobre el fet que usés paràgrafs sencers sense citar-ne l’autor, adduint que es tracta “d’un error en la ressenya” que serà “reparat en la següent edició” del llibre. El cap de La Moncloa, en declaracions des de Salzburg, on participa en una cimera europea informal, aprofitava l’interrogatori de la premsa davant el nou escàndol per carregar contra el PP de Pablo Casado –el qual va registrar la petició de compareixença al Senat, després de l’intent fallit al Congrés– avisant-los que “fer oposició no és fer soroll” i atribuïa la pressió del PP i de CS a un intent d’aixecar una cortina de fum per tapar la gestió de govern. “Si volen fer soroll, perfecte, però el govern seguirà governant.”

Però ara no és només el front PP-Cs el que posa en qüestió la seva actuació acadèmica. Tant és així que Pablo Iglesias, que des que Sánchez va fer pública la tesi l’havia defensat, ahir no dissimulava el seu estupor pels extractes copiats que apareixen al llibre editat el 2013, i considerava que ha arribat el moment que Sánchez s’expliqui. Tot i la duresa del líder de Podem, el socialista confiava ahir que aquest incident no enterbolirà les relacions parlamentàries amb els seus eventuals socis.

Títols a dojo a advocats italians

Un jutjat de Madrid investiga la Universitat Rei Joan Carles per determinar si també hi va haver irregularitats en la concessió de la titulació en dret a uns 500 advocats italians. La titulació que oferia aquest centre acadèmic els permetia col·legiar-se a Espanya i poder exercir a tot Europa, també a Itàlia. En aquest país, per poder-ho fer, es requeria un màster que costava 18.000 euros, mentre que la titulació obtinguda a la universitat madrilenya era molt més econòmica. La policia que investiga el cas considera que hi hauria una connivència entre el centre i els estudiants italians “per poder exercir sense complir tots els requisits legalment establerts”. Els fets s’haurien produït el 2016 i els va destapar l’Observatori Contra la Corrupció, que va comunicar el suposat frau a la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona