Política

Rafel Domínguez

Alcalde de Tortellà

“Estem al servei del poble, no de la política”

L’alcalde diu que han complert tot el seu programa i que ara cal un nou projecte

Està molt satisfet per l’acord de la pedrera

Rafel Domínguez (Barcelona, 1964) és empresari. Va militar a les joventuts socialistes però s’ha presentat com a independent sota el paraigua del PSC, tot i que no obeeixen consignes.

Rafel Domínguez afirma en aquesta entrevista que ell i el seu equip no són a l’Ajuntament per fer carrera política, sinó per servir els veïns. Diu que ara cal un nou projecte per als pròxims quatre anys i deixa a mans del seu grup tornar-se a presentar. Aclareix que moltes vegades han estat en el punt de mira per ser marca blanca del PSC, però remarca que ningú els ha dit què han de pensar, ni què han de fer i que, en els temes del procés sobiranista, sempre han estat al costat de la majoria del poble.

És el seu primer mandat a l’Ajuntament. Repetirà?
És una decisió que hem de prendre tot el col·lectiu. No estem adscrits a cap partit, som independents i farem conjuntament una aposta de futur.
Això vol dir que repetirà?
No hem pres la decisió, perquè està molt clar que cal la rotació de persones en el món municipal. Hem completat un cicle i hem de començar una etapa nova. La feina que havíem de fer ja l’hem fet i d’aquí a pocs mesos comença una etapa nova.
Això sona a comiat...
No, sona a acabament d’una etapa. Si continuem hem de continuar amb una etapa nova, una visió nova, projectes nous... No estem al servei de la política, el nostre compromís comença i acaba a Tortellà. No volem fer carrera política, només treballar pels veïns.
Destaqui algunes de les coses que han completat del seu programa.
Una de les coses més importants és el desplegament de la fibra òptica a tot el municipi, gràcies a la fundació Xafogar, en la qual participem amb la resta de pobles de la comarca. Hi vam apostar des del principi, ho vam considerar bàsic per a les empreses i ciutadans i el canvi, en aquest àmbit, ha estat increïble.
I la pedrera?
També. Ja s’ha firmat un conveni amb l’empresa que explotava aquest espai i amb Medi Ambient i hem aconseguit arribar a un acord per restaurar-lo. A més, l’empresa ha reconegut una infracció i pagarà una part del dany causat. Tenen dos anys per fer-ho i es farà bé. A part, hem recuperat el dret miner i això vol dir que mai més ningú no podrà explotar la pedrera.
Què els queda per fer?
Abans de finalitzar el mandat, haurem instal·lat plaques solars a tots els edificis públics. Durant el 2019, farem l’escola i aviat posarem punts de llum fotovoltaics al barri de Can Parella. Instal·larem led a tot el municipi. Ara, hem començat per la urbanització de les Masies, a l’accés al poble. Hem de pavimentar també ara un parell de carrers i arreglarem el carril bici des del semàfor d’entrada al poble fins a la zona esportiva i també pavimentarem el camí de la Sínia. Estem molt satisfets de la feina feta, perquè hem complert el nostre programa. Cal remarcar que hem fet els primers pressupostos participatius i que tots els projectes escollits ja estan realitzats.
Alguna cosa pendent?
Sí, la nova llar d’infants. Tenim l’edifici des del 2011. Obrir-la és una prioritat però hem topat amb inconvenients externs. Amb el 155 va desaparèixer la figura d’un interlocutor vàlid a la Generalitat, que és el titular de l’ús d’aquest equipament.
Com han viscut el procés sobiranista des del seu ajuntament?
Estem d’acord que el país pugui decidir el seu futur. Se’ns ha tractat amb rebuig, amb indiferència. Ha interessat a alguns partits polítics per guanyar vots i això se’ls ha girat en contra. Hi ha 2,5 milions d’independentistes que mai no tornaran, els donis el que els donis. Nosaltres hem estat al costat del poble, vam votar l’1 d’octubre, hem presentat mocions pels presos polítics, som a l’AMI... Hem de construir República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona