Política

Els Mossos detenen el menor acusat de ferir un agent durant la protesta per l’1-O a Girona

El jove ja ha quedat en llibertat a l’espera que la Fiscalia de Menors el citi a declarar

L’acusen de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat i lesions

Els Mossos d’Esquadra han detingut el menor que presumptament va ferir un agent dels Mossos d’Esquadra durant la protesta per l’1-O davant la Subdelegació de l’Estat a Girona. La policia el va identificar el jove, que s’ha presentat voluntàriament aquest divendres a comissaria i ha estat detingut, tot i que la seva detenció ha quedat sense efecte a l’espera que la Fiscalia de Menors el citi a declarar.

La protesta de dilluns al vespre davant la Subdelegació de l’Estat va congregar fins a 3.000 persones. Els manifestants, però, no es van poder acostar a l’edifici. A banda i banda de l’avinguda Jaume I, tanques entrellaçades amb cadenats impedien apropar-se a menys d’un centenar de metres de la Subdelegació. I al darrere, es van mobilitzar fins a una vintena de furgonetes i més de mig centenar d’agents dels ARRO i la Brigada Mòbil.

El punt més calent de la protesta, ja des d’un inici, va ser l’extrem que donava al carrer de al Sèquia. Aquí, centenars de joves van llançar pintura, ous i altres objectes –com ara llaunes de cervesa– contra els Mossos. A més, durant les tres hores que va durar la protesta, es van viure enfrontaments i moments de tensió amb la policia.

Durant la concentració, un agent dels Mossos d’Esquadra va resultar ferit després de rebre l’impacte d’una barra de ferro a la barbeta, que li va provocar un tall obert. L’agent va necessitar rebre atenció mèdica, però no ha causat baixa.

Detingut a comissaria

Els Mossos van identificar un menor allà mateix i i se’l va citar a declarar a comissaria. El noi, acompanyat del seu advocat, s’hi ha presentat avui voluntàriament. Abans havia anat a la Fiscalia de Menors, però els Mossos l’han requerit a comissaria i, segons informen fonts de l’entorn del jove, un cop allà l’han detingut.

Segons indiquen fonts de la defensa, immediatament la seva detenció ha quedat sense efecte a l’espera que la Fiscalia de Menors el citi a declarar, probablement la setmana vinent. Els Mossos l’acusen dels delictes de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat i lesions.

Es dona la circumstància, segons ha pogut saber l’ACN, que en el moment dels fets el jove estava a punt de complir la majoria d’edat. De fet, quedaven poques hores perquè celebrés l’aniversari (ja que va néixer un 2 d’octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona