Política

Esteve Gironès

Alcalde de Camallera, Saus i Llampaies

“La mitjana distància sembla més a prop”

“Hem pogut fer un 80 per cent del que vam plantejar en campanya”

“El nou POUM és una urgència”

Esteve Gironès (Camallera, 1980). Va substituir Bernadí Costa, quart a la seva llista (CiU) i que no va entrar. Aquest era el seu primer mandat com a alcalde que ha afrontat amb minoria.
Primer mandat. Què tal l’experiència?
Amb aquest temps hem pogut fer un 80 per cent d’allò que vam plantejar en el nostre programa electoral i l’altre 20 per cent són qüestions que ja no depenen de nosaltres. Balanç positiu.
Sense majoria va costar arrencar.
Després de no entendre’ns amb el regidor del PSC hem governat en minoria. En els darrers mesos, ens hem entès amb els regidors d’Iniciativa DPM. Es van oferir per entrar al govern i els ho vam acceptar. Qui vulgui venir a treballar pel poble és benvingut. Tenen la regidoria de Cultura, Esports i Ensenyament.
S’han decidit a renovar el POUM.
Una sentència del TSJC ens ha fet posar les piles. Els propietaris de la zona de Lluena han entrat una reclamació patrimonial per 22 milions d’euros contra l’Ajuntament, i Urbanisme ens ha recomanat fer el POUM. La sentència ve de l’any 2003, i ho hem de solucionar. La renovació del POUM no és per fer créixer la superfície sinó per solucionar els problemes que tenim.
Un dels grans maldecaps del municipi és l’aigua potable.
Hi tenim dos problemes: de qualitat i de quantitat. Tenim l’aigua amb nitrats a Llampaies i a Saus. Ara ho estem solucionant barrejant l’aigua del pou de Camallera amb la dels altres dos. Però en època de sequera això ens genera un problema de falta d’aigua. Ara amb una planta desnitrificadora a Llampaies podrem solucionar-ho, perquè amb l’aigua de Camallera podrem fer baixar els nitrats a Saus. L’ACA ens ha concedit una subvenció de 180.000 euros per a la planta i per a una canalització que ens permetrà, més endavant, agafar aigua de prop del Fluvià.
La primavera passada van tenir problemes al consultori. Com ho tenen?
Sembla que millor. El problema era de falta de metges, segons ens van dir. Sembla que ara ha millorat. Ara estem més coordinats i tenim temps de reacció quan hi ha alguna incidència al consultori.
Volen que Camallera tingui pes en la mitjana distància.
És una reivindicació històrica. Adif ha d’allargar l’andana 200 metres i han de fer passos subterranis, condició indispensable perquè s’aturin trens de mitjana distància. La Generalitat ho sap, però depenem d’Adif. Adif diu que té el projecte fet. Al juliol, Pere Padrosa ens va dir que al cap de sis o vuit mesos podrien començar les obres. La mitjana distància sembla més a prop. La Generalitat ens va fer veure que aturant-se els trens a Camallera no s’endarrerien els trajectes perquè entre Camallera i Sant Miquel han millorat la via i el tren pot anar-hi ara més de pressa.
Què suposaria que els mitjana distància s’aturessin a Camallera?
Canviaria el poble. Està encarrilat i estem lluitant molt per aconseguir-ho. Des de començament de mandat potser ens hem reunit quinze cops, entre Adif i Generalitat. I voldria fer-ho realitat sent jo alcalde del poble. Amb un mandat hi ha moltes coses que queden per fer.
Parlava d’un 80% executat.
Ens hem centrat en coses que afecten el dia a dia i el benestar de les persones. Hem reparat carrers i voreres, els carrers empedrats i la canalització de la riera de Saus, i hem racionalitzat la canalització amb aixetes de pas d’aigua que tanquen per sectors, i hem posat gespa artificial al camp de futbol. Hem fet reparar els cementiris, entre altres coses. A més, estàvem endeutats i acabarem reduint el deute un 50%. I sense apujar impostos.
Què els queda pendent?
Els trens i l’aigua, i volem arreglar el local social de Saus, construir un nou parc infantil a Camallera i vendre uns terrenys municipals per millorar pisos i poder dedicar-los a lloguer assequible per a joves. A la zona dels antics estanys hi volem fer també una zona d’esbarjo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA