Política

Suspenen una vista pel llaç groc d’una advocada

El TSJC informa el magistrat de menors que és ell qui ha de resoldre si la sanciona

Un magistrat d’un tribunal de menors va suspendre una compareixença el juliol passat perquè l’advocada d’un dels nois duia un llaç groc a la toga i no se’l va voler treure. El cas es coneix ara perquè la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat d’informar al jutge que és ell qui hauria de decidir si l’actuació de la lletrada pot tenir “una responsabilitat disciplinària” (és a dir, imposar-li una multa), ja que “l’incident” es va produir en un acte jurisdiccional presidit per ell. I, si la reacció de la lletrada va ser “de gravetat”, se li proposa que ho derivi a la via penal.

En l’acord del TSJC, del 18 de setembre passat, s’exposa tot el cas sense revelar la ciutat catalana on pertany el jutjat de menors. Així, el jutge exposa al TSJC que tenia fixada una compareixença per al 24 de juliol passat i la defensora d’un dels menors duia un llaç groc a la toga, que “no es va voler treure tot i els reiterats requeriments judicials per a la seva retirada o ocultació”. Per això, hi afegeix, va resoldre de suspendre la compareixença fins al 23 de setembre i posar el cas en coneixement del TSJC i del col·legi d’advocats al qual pertany la lletrada.

En vista d’aquesta informació, la sala de govern del TSJC, presidida per Jesús Maria Barrientos, es dona per informada i li recorda que “només el magistrat podrà identificar les responsabilitats en què hauria pogut incórrer l’advocat”, ja que era un acte en què ell era l’autoritat en les actuacions, i també se li recorda que cal preservar “el bon fi del procés”.

Vic, el precedent

No és la primera vegada que es produeix un incident perquè un advocat llueix un llaç groc pels presos polítics. L’abril passat, una jutgessa de Vic va aturar un judici perquè un advocat no es volia treure el llaç groc que duia a la camisa, i al final el va reprendre perquè ell va reivindicar la llibertat d’expressió. La jutgessa va citar els articles 187 i 190 de la llei orgànica del poder judicial i el 37 de l’estatut de l’advocacia per “requerir-li” que es tragués el llaç. Amb respecte, l’advocat Raimon Montoliu s’hi va negar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona