Política

Podem s’obre a una reunió amb Puigdemont

Artadi retreu a Iglesias que visiti la presó només quan necessita suports

Al mateix temps que la CUP rebutjava una reunió amb Carles Puigdemont a Waterloo, Podem s’obria a mantenir-hi una trobada en el marc de la negociació dels pressupostos del govern de Pedro Sánchez, que divendres va dur el líder del partit dels cercles, Pablo Iglesias, a reunir-se amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners. “Parlarem amb qui calgui per aconseguir que tiri endavant”, va assegurar ahir la cap de files d’En Comú Podem, Lucía Martin, en una entrevista a RAC1.

ERC va reiterar que no donarà suport als comptes de Pedro Sánchez. Sergi Sabrià va demanar gestos a l’executiu del PSOE en l’àmbit judicial. També el diputat del PSC-Units per Avançar Ramon Espadaler va assegurar que “si es pot revisar una sentència del Tribunal Suprem sobre hipoteques, també s’hauria de poder fer sobre la presó preventiva dels polítics catalans”.

Des de Lleida, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, va demanar que les visites a les presons no es facin només quan es busquen suports: “Ens agradaria que no només hi anessin quan es necessita un vot a favor.”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va insistir a desvincular els comptes de la situació dels presos: “Per mi, el gest és que Catalunya l’any vinent tindrà 2.200 milions més si s’aprova el pressupost i que si no, no els tindrà.” I el president del PP, Pablo Casado, posava el crit al cel per la reunió d’Iglesias amb Junqueras: “Em fa vergonya aliena veure que qui sosté el govern estigui llançant advertiments des de la presó, que a Espanya marqui la política pressupostària Otegi o Junqueras.”

Ponsatí diu que la DUI va ser un brindis al sol

L’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí va afirmar ahir sense pèls a la llengua que la declaració d’independència va ser un “brindis al sol”, “un accident” causat per les pressions a Carles Puigdemont. “El Parlament la va proclamar, però atès el que havia de passar després, tots els que n’haurien d’haver fet alguna cosa sabien que no podien fer-hi res”, va observar a Catalunya Ràdio. L’exiliada va admetre que tenia “coll avall” que el govern no estava en condicions de portar-la a la pràctica. Igual que la CUP, Ponsatí pensa que Quim Torra està fent autonomisme i troba “insòlit” que els diputats catalans s’asseguin a negociar els comptes del PSOE sense cap gest pels presos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona