Política

Un grup de suport al raper Pablo Hasél ha entrat a la seu del PSC a Lleida i penja una pancarta al balcó

Unes 15 persones que han volgut reivindicar l’absolució del cantant i recordar que Pedro Sánchez quan era a l’oposició es va mostrar en contra de l’empresonament de Valtonyc

Un grup constituït com a Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha entrat aquest dilluns al matí a la seu del PSC de Lleida per penjar una pancarta al balcó de l’edifici demanant l’absolució del cantant. Segons fonts del partit eren uns 15 joves que han entrat de cop i volta i han pujat a la primera planta de l’edifici per accedir al balcó. Tot i que ho han aconseguit i durant un moment han pogut penjar la pancarta, de seguida ha estat retirada. Posteriorment han marxat i des del partit s’ha cridat a la policia i s’han presentat al lloc diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Amb l’acció a la seu socialista la Plataforma pretenia posar de manifest que quan Pedro Sánchez estava a l’oposició es va posicionar en contra de l’empresonament del raper Valtonyc.

Els joves han entrat a la seu del PSC passades les onze del matí fent consignes a favor de la llibertat i l’absolució de Pablo Hasél. Una treballadora del partit s’hi ha dirigit per demanar-los que marxessin ja que es trobaven en una propietat privada i un dels joves s’hi ha encarat verbalment. Després han pujat a la primera planta per accedir i han penjat durant un moment la pancarta on es podia llegir ’Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasél Llibertat’. Els mateixos treballadors del partit han retirat la pancarta i després els joves han marxat. A la seu socialista s’hi ha desplaçat patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana però de moment no hi ha constància ni de detencions ni d’identificacions.

El partit ha emès un comunicat on s’informa que els joves han aprofitat l’entrada d’altres persones que volien informació per afiliar-se al partit per entrar a l’edifici per la força i que han intimidat a les treballadores que s’hi trobaven en aquell moment. Així mateix, han explicat que mentre algunes d’aquestes persones ’’ocupants’’ esperaven a la recepció altres han increpat a les treballadores davant l’oposició d’aquestes a que circulessin per les dependències. Concretament, una de les empleades hauria patit ’’intimidació i amenaces directes’’ per part d’alguns d’ells i per això el PSC presentarà denúncia als mossos.

La Plataforma ha difós per les xarxes un comunicat on indiquen que han entrat a la seu del PSOE a Lleida per ’’reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió’’. En aquest sentit, assenyalen que els governs del PSOE ’’sempre s’han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes’’ i recriminen que són el partit que ’’va crear els GAL i ni tant sols ha derogat la llei mordassa com van prometre’’. Al mateix temps es lamenta que permeten empresonaments per un ’’referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presó polítics’’; tot plegat, afegeixen, amb la ’’complicitat’’ de Podem.

En el mateix text, recorden que el president espanyol Pedro Sánchez va dir, quan era a l’oposició, que ’’empresonar a Valtonyc és molt mal símptoma de la nostra democràcia’’, però que ara que està al govern ’’només ofereix repressió per protestar amb ràbia legítima davant els desnonaments, l’atur massiu, l’explotació, o la sanitat maltractada’’. És per això, que asseguren, que Pablo Hasél pot ser empresonat a més de 4 anys en qualsevol moment per ’’uns tribunals feixistes herència del TOP de Franco i els seus botxins’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona