Política

Torra destaca que el creixement econòmic coincideix amb el de l’independentisme

El president reivindica en la 24ena Nit de l’Empresari la resistència de l’economia catalana davant les “pressions” de l’Estat

Agraït la “feina”, el “compromís” i la “lleialtat” dels empresaris “amb el país” en un any “ple de repressió” i “d’ombres”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest dimarts que el creixement que ha viscut l’economia catalana durant els darrers cinc anys, amb xifres per damunt del PIB espanyol, ha coincidit amb l’apogeu del moviment independentista.

En el seu discurs a la 24ena Nit de l’Empresari organitzada per la patronal Cecot a Barcelona, Torra ha defensat que l’independentisme no només no ha perjudicat l’economia catalana sinó tot el contrari. “Avui sabem que el 2017 el creixement [de Catalunya] va ser superior al de l’Estat per cinquè any consecutiu, situant el pes de l’economia catalana en el 19,2% del PIB de tot l’Estat”. “Són cinc anys que coincideixen amb la consolidació del moviment independentista”, ha indicat.

A més, ha reivindicat “l’esperança” que dona l’economia catalana, que ha resistit les “pressions” de l’Estat i “l’indigne” decret llei del 6 d’octubre que va facilitar els trasllats de seus socials fora de Catalunya.

Torra ha recordat que fa 40 anys, durant la transició, els catalans es van involucrar en “consolidar aquella democràcia que acabava de néixer”, ja que pensaven que reconeixeria “el dret dels pobles” a triar lliurement el seu futur. “Avui, 40 anys després, sabem que el 80% dels catalans es consideren republicans i volen que Catalunya decideixi lliurement el seu futur”, ha afegit.

En aquesta línia, Torra ha assegurat que “el poder repressor de l’Estat” podia ser útil fa 40 anys, però “en ple segle XXI les coses que s’aconsegueixen per la força tenen els dies comptats”, ja que “és la voluntat popular la que importa”.

El president ha agraït la “feina”, el “compromís” i la “lleialtat” de la Cecot “amb el país” en un any “ple de repressió” i “d’ombres”: “Gràcies a tots els empresaris que creieu en aquest país”. “Som al costat correcte de la història”, ha assegurat en el discurs de cloenda de la Nit de l’Empresari, organitzada per la patronal vallesana al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Els moments més aplaudits de la nit han estat les mencions de Torra i del president de la Cecot, Antoni Abad, en record als dirigents independentistes empresonats o a l’estranger. “Havien de ser aquí i no hi són”, ha dit Torra, que ha recordat que fa un any l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont assistia a aquesta entrega de premis, en el que va ser “un dels seus últims actes” abans de marxar a Bèlgica.

De la seva banda, Abad ha recordat “la llarga llista de mancances i d’incompliments històrics” de l’Estat amb Catalunya. El president de la patronal vallesana ha remarcat que “la B-40 no s’acaba”, “el corredor Mediterrani no arriba” i que “Rodalies està traspassada sense pressupost”. “On no hi ha una democràcia de qualitat, hi ha molts incompliments”, ha apuntat Abad. “El que dona legitimitat a un marc democràtic és que els seus ciutadans el validin. Interessa recordar que el nostre Estatut no ha estat votat. En canvi ser consultats és essencial”, ha insitit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona