Política

El CDR del Barça crida a omplir de globus grocs el Camp Nou al clàssic

El col·lectiu anima els socis a expressar la seva solidaritat amb els presos i exiliats amb motiu del primer aniversari del 155

Proposen fer l’acció al minut 17:14 del partit als crits d’“independència” i “llibertat”

El Comitè de Defensa de la República del FC Barcelona i el del barri de les Corts han fet aquest divendres una crida a omplir de globus grocs les graderies del Camp Nou durant el Barça-Madrid d’aquest diumenge “per la llibertat, la democràcia i per Catalunya”.

El primer clàssic de la temporada coincideix amb el primer aniversari de la declaració d’independència del Parlament i “la ignominiosa aplicació de l’article 155”. Una mesura que “va deixar Catalunya sense autogovern i va ser el tret de sortida a la persecució del president del país i els seus consellers”, recorden els CDR.

És per això que demanen a tots els socis del club blaugrana “que facin pública la seva solidaritat amb totes les víctimes de la crueltat del Regne d’Espanya”.

En aquest sentit, proposen als aficionats “que expressin la seva indignació omplint de globus grocs les graderies del Camp Nou” a partir del minut 17:14 del clàssic d’aquest diumenge, als crits d’“independència” i “llibertat”.

El col·lectiu recomana portar els globus de casa i inflar-los un cop a dins l’estadi. A més, demana fer-ne un ús responsable i evitar que caiguin al terreny de joc.

El CDR del Barça recorda que la UEFA no va sancionar el club quan es va dur a terme una acció similar durant el Barça-Roma perquè va respectar “el dret a la llibertat d’expressió”.

Els dos grups acusen l’actual Estat espanyol de seguir “l’herència del franquisme” en tenir “condemnat el govern legítim de Catalunya i dos líders socials del país a una situació de presó i exili sense judici i amb una instrucció oberta que fa preveure sentències que significaran un greu atemptat contra la llibertat i la democràcia, per injustes i desproporcionades.

En el seu comunicat , recorden que el club va patir directament la repressió política de la dictadura amb l’assassinat del president del club i diputat del Parlament Josep Sunyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona