Política

Surten en llibertat els tres CDR detinguts en relació amb la protesta del 23-F a les portes del TSJC

Els Mossos els han detingut aquest divendres quan participaven en una roda de premsa davant el Palau de Justícia en suport als 24 encausats per la mobilització

Tenien una ordre de detenció vigent per no haver-se presentat al jutjat per recollir l’escrit d’acusació

Els tres membres dels CDR detinguts pels Mossos aquest divendres per ordre judicial en relació amb la protesta del 23 de febrer davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han estat deixats en llibertat aquesta tarda, segons ha confirmat el cos policial a l’ACN.

Els Mossos han detingut els tres membres dels CDR després que participessin en una roda de premsa davant del Palau de Justícia de suport als 24 encausats per encadenar-se a les portes del mateix edifici. Són dos homes i una dona, activistes dels CDR de Sabadell, Terrassa i Gràcia. Han estat arrestats després que els Mossos els han identificat i han comprovat que tenien vigent una ordre d’arrest, segons fonts de la investigació citades per Efe.

Són tres de les persones que es van encadenar a les portes del Palau de Justícia però que no es van presentar quan el jutjat els va requerir per notificar-los l’escrit d’acusació. El jutge d’instrucció número 31 va dictar llavors ordre de detenció contra ells.

A partir de les cinc de la tarda han anat passant a disposició judicial, i un cop se’ls ha notificat l’escrit d’acusació, han quedat en llibertat.

Després de les detencions, els CDR han denunciat a les xarxes socials l’“abús de poder” contra el “poble pacífic” i ha exigit la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch.

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a onze membres dels CDR que van bloquejar els accessos al TSJC el passat 23 de febrer, així com un any de presó per a dos més.

Els CDR havien convocat avui l’acte davant el TSJC per denunciar el procés judicial contra els seus membres i per reafirmar-se en la “lluita no violenta i la desobediència civil contra l’Estat espanyol”. “Ni acceptem ni reconeixem els tribunals d’excepció del Regne d’Espanya que ens volen imposar penes de diversos anys de presó”, sosté el manifest redactat pels acusats, que s’ha llegit avui durant l’acte en el qual tres dels membres dels CDR han estat detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri