Política

Ramon Costa

Alcalde de Sant Joan de Mollet

“Que preguntin a qualsevol regidor, estem al cas de tot”

“No som polítics, i no sabem ni vendre’ns”

“El que sabem fer és arremangar-nos quan toca i quan hi ha una necessitat al poble i entre els veïns”

Va entrar a l’Ajuntament l’any 2008 a mig mandat substituint un regidor. Després el 2011 es va presentar com a cap de llista de Junts per Mollet i va arribar a l’alcaldia. Vol continuar, encara que no sigui al capdavant.
Final de mandat. S’han complert els objectius?
Els hem complert. Per exemple, hem fet la rehabilitació del casal, hem canviat part de l’enllumenat públic per la tecnologia led i va finalitzar la quarta fase de les obres de la nau polivalent. També hem tingut el manteniment dels camins de cada any, així com la neteja del llit i la llera de la riera que passa pel mig del poble. S’ha pavimentat el carrer Pedró i s’ha acabat de condicionar el camí que va a Sant Martí Vell. També ha començat la primera fase de rehabilitació de l’edifici de Can Japeres per ubicar-hi la nova seu de l’Ajuntament. És el que han donat de si aquests últims quatre anys. Moltes d’aquestes obres s’han pogut fer gràcies a les subvencions que hi ha anuals de la Diputació de Girona.
El trasllat de l’ajuntament és un gran repte. Com ho porten?
No és un tema menor, és molt important. Ara mateix estem treballant aquí apilats. El dia que hi som tots, estem estrets. A més, els tècnics han d’atendre les persones en el mateix despatx i no és el que ha de ser. No hi ha la privacitat que pertocaria, ja que hi ha veïns que venen per temes de jutjats o de benestar social.
Quan es preveu la finalització del projecte?
Hi ha dues fases, i ara tot just estem per la primera. Comptem, per ara, que ho tindrem a final de l’any que ve i ja podria estar en marxa.
Com estarà distribuït?
Hi haurà despatxos per a tothom. Per al secretari, per a l’arquitecte, per als administratius... Així qualsevol veí que vingui ja no haurà de fer la consulta davant de tothom. Ara hi haurà la privacitat que pertoca.
Han passat aquests quatre anys. Com diu, han complert els objectius. Quins projectes hi ha previstos o pendents per al següent mandat?
El pròxim objectiu immediat és acabar el projecte de Can Japeres. També hi ha les obres de l’entrada d’una petita urbanització del parc de les Eres, on s’han de posar uns fanals i urbanitzar. També hi ha el soterrament de línies en el camí Reial. D’això últim ja hem demanat que en comencin a redactar el projecte. Amb tot això, ja hi haurà feina pràcticament per als quatre anys que venen.
Com és la població de Sant Joan de Mollet? Quina radiografia en fa?
D’habitatge de nova construcció n’hi ha, però no pas molt. No tenim blocs de pisos. El nucli antic és molt petit i el que tenim força és molta casa adossada. Pel que fa a la població, ha vingut gent jove, però en general tenim un terme bastant envellit. Tenim molta gent gran. En total som uns 500 habitants.
Quin és el teixit econòmic del municipi?
D’indústria tenim ben poca cosa. Uns magatzems de Papers del Tordera. Després tenim alguna cosa de pagesia, però el terme municipal és petit de territori. Aquí sobretot la gent ha d’anar a treballar fora i podríem dir que és un poble dormitori.
Quins serveis tenen al poble?
Aquí tenim una botiga que hi venen de tot. És carnisseria i supermercat alhora.
Quina és la seva manera de treballar? Com porten l’Ajuntament?
No som polítics, i no sabem ni vendre’ns. Som una colla que ens reunim bastant sovint i ens arremanguem quan toca i quan hi ha una necessitat al poble i entre els veïns. Debatem tots els temes, i tots ho sabem tot. Així, qualsevol veí que pregunti a qualsevol regidor està al cas. I si no, tots estem ràpidament connectats. Treballem pel poble, per tirar endavant.
Repetirà?
Si el poble ho veu convenient, doncs continuarem. I si no, ens tocarà passar el relleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona