Política

Torra demana justícia, a Verges

El president trasllada a l’alcalde del poble la “solidaritat” del govern després de l’enèsim atac d’“escamots feixistes”, dimecres i altre cop de matinada

Els Mossos lliuraran dilluns l’atestat al jutjat i Torra reclama “contundència” a la fiscalia

El darrer any s’han multiplicat els atacs de grups unionistes al poble de Verges que ultrapassen la línia vermella de la mera arrencada de llaços. Sempre passen de nit, i després del primer episodi, la matinada del 4 d’octubre de l’any passat, amb la punxada massiva de les rodes d’uns 160 vehicles, aquest passat agost un altre grupuscle va despenjar estelades brandant ganivets. En el darrer episodi, aquest darrer dimecres, ja no només hi va haver llaços i estelades arrencats, i pintades en l’espai públic, sinó esvàstiques i altres grafits d’apologia espanyolista en façanes privades. En vista de la reiteració, el president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar el poble ahir a primera hora de la tarda per traslladar a l’alcalde i les desenes de veïns que l’esperaven davant l’ajuntament la “solidaritat” del govern davant les “hordes del feixisme”. “Lamento que us hagin embrutat casa vostra”, va expressar als vilatans.

El rastre de la darrera bretolada, però, ja gairebé no es percebia al poble, on desenes de veïns i voluntaris arribats d’altres racons de la comarca, però fins i tot des de Cerdanyola del Vallès, van reposar llaços i esborrar pintades. L’únic record continuen sent els centenars de pneumàtics apilats a la rotonda de la C-31 amb les carreteres de Corçà i Jafre, per testimoniar que els vergelitans no obliden les agressions. Però el president va apostar per mantenir la calma: “Hem d’actuar amb violència zero davant de manifestacions agressives i brots de violència”, va insistir, tot i mostrar-se “reconfortat” amb la ràpida resposta de la ciutadania. “Fins ara sabíem què era fer un Tortosa, ara sabem què és fer un Verges, que és enfrontar-se al feixisme de forma no-violenta i deixant clar que el feixisme a casa nostra no passarà”, va dir el president.

“Contundència” als jutjats

Ara bé, Torra sí que va reclamar “exemplaritat” a l’administració de justícia. El president va avançar que dilluns al matí la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra lliurarà als jutjats de la Bisbal l’atestat amb les indagacions fetes pel cos arran d’aquest darrer episodi.

Segons van explicar fonts coneixedores de la denúncia, agents de la policia catalana van aconseguir identificar alguns dels protagonistes dels actes vandàlics, però serà imprescindible la col·laboració de la justícia per conèixer les identitats de tota la resta. I, en paraules de Torra, cal que des de la “justícia espanyola i la fiscalia s’actuï amb contundència” per evitar que les accions es repeteixin.

L’alcalde vol “fermesa”

L’alcalde, Ignasi Sabater (CUP), va agrair la presència de Torra i la solidaritat del govern. I li va desitjar “fermesa i determinació en les decisions futures” en pro de la república catalana. Sabater no es va estar de qualificar de “roïns i vergonyosos” els atacs, però en vista de les respostes ciutadanes defensa que “aquests escamots que actuen encaputxats son gent que busca sembrar la por, que callem, però el que aconsegueixen és el contrari”. L’alcalde vergelità també va rebre amenaces telefòniques al consistori ara fa un any, quan un anònim que campa lliurement va dir que, després de les rodes, les següents punxades serien a la seva panxa. Per contra, Sabater va haver de declarar al jutjat, acusat de delicte d’odi a la Guàrdia Civil, per criticar que “de dia van uniformats i de nit, descontrolats”, arran de l’episodi dels pneumàtics. El cas, sense notícies fins ara, continua obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid