Política

Alejandro Fernández assumeix la presidència del PP a Catalunya

El nou líder popular proposa un pla per “protegir el 53% no nacionalista” a Catalunya

Casado confia en les municipals per aturar l’independentisme i confia que el seu partit, Cs i PSC controlin dos terços dels ajuntaments

El diputat Alejandro Fernández ha estat proclamat aquest dissabte nou president del PP a Catalunya al congrés extraordinari que el partit ha celebrat a Sitges per substituir Xavier García Albiol. El fins ara líder popular fa un pas al costat per concentrar-se en la campanya municipal a Badalona.

Fernández, que ha aconseguit el 97% dels vots dels compromissaris del conclave popular, ha reivindicat la “fermesa” del seu partit com a única via per vèncer al separatisme i ha carregat contra el “bonisme” socialista i un Cs que només “protesta”. En el discurs posterior a la seva proclamació, Fernández ha proposat un “pla d’incentius” per donar més visibilitat al “constitucionalisme” a Catalunya.

En aquest sentit, ha posat sobre al taula un pla nacional d’incentius per “ajudar” els no-nacionalistes. “Si ells promocionen els millors talents per la separació; nosaltres per defensar el contrari”, ha apuntat. Entre altres mesures, ha advocat per pagar complements de destí als professors i jutges que “volen anar-se’n de Catalunya”; recuperar el “prestigi, recursos i capacitat operativa” de la Delegació del Govern; garantir que “les sentències es compleixin”; promoure amb “recursos” la “profunda espanyolitat històrica de Catalunya”, o una ramificació de l’Institut Cervantes sota el nom “Cervantes-Pla”.

Segons ell, els independentistes s’han adjudicat “recursos il·limitats” i té la “convicció sincera” que només hi haurà solució al conflicte “quan el 53% no-nacionalista disposi dels recursos, del reconeixement i del dinamisme social que té el 47%”. “Llavors és quan no podran ignorar-nos, hauran de parlar amb nosaltres, no disposaran d’una posició privilegiada”, ha vaticinat.

Aturar l’independentisme a les municipals

De la seva banda, el president del PP estatal, Pablo Casado, ha subratllat que la campanya de les municipals del 2019 “és fonamental per tornar a recuperar un poder territorial dels constitucionalistes”. En aquest sentit, ha expressat el seu desig que després dels comicis el seu partit controli, al costat de Cs i PSC, “dues terceres parts” dels ajuntaments catalans, per fer front així a la “quimera suïcida i totalitària de l’independentisme”.

El líder popular ha apel·lat als votants que en les últimes eleccions han optat per Cs a tornar la confiança a la seva formació. “Castigar-nos a les urnes ha dut més radicalitat o menys? Ha tingut més o menys poder el supremacisme nacionalista?”, ha preguntat. “Aquesta segueix sent casa seva, i poden tornar a confiar en nosaltres”, ha assegurat. Casado ha apostat per un PP de majoria “eficaç, útil i suficient” i a un vot “fort”. Perquè “no es pot unir Espanya desunint el vot”, ha advertit.

Fernández repesca Millo

El president del PP a Barcelona, Daniel Serrano, succeirà Santi Rodríguez com a secretari general i número 2 del partit. Un altre nom de pes a la cúpula popular serà Juan Milián, que ocuparà un càrrec de nova creació, el de coordinador general d’Estratègia Política i Comunicació.

Segons fonts populars citades per Efe, Serrano serà el màxim responsable de l’àrea organitzativa del partit i la línia política recaurà en Milián, que exercirà de facto com a número 3 de Fernández.

La nova direcció del PP reduirà de 10 a 6 les vicesecretaries per tenir “més operativitat”. Els vicesecretaris seran Maritxu Hervás (Territorial), Antonio Gallego (Organització), Albert Fernández Saltiveri (Comunicació i Electoral), Ángeles Esteller (Sectorial), Manuel Reyes (Política Municipal) i Marisa Xandri (Acció Social).

Els principals càrrecs de la cúpula de Fernández els ocuparan dirigents que van donar suport a Casado, si bé el partit recupera l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo –afí a Soraya Sáenz de Santamaría– com a coordinador d’Acció Parlamentària.

El fins ara secretari general del partit, Santi Rodríguez, exercirà de portaveu al Parlament, el càrrec que ocupava ara Alejandro Fernández.

El fins ara president, Xavier García Albiol, que continuarà a la direcció com a vocal del Comitè Executiu, deixarà el seu escó al Parlament quan acabi l’actual període de sessions, a finals de desembre, per concentrar-se en la campanya com a alcaldable del PP a Badalona. A partir de 2019, prendrà el seu relleu com diputada Esperanza García.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA