Política

Anna Vila

Alcaldessa de Setcases

“Volem fer un espai divulgatiu del riu Ter”

Projecten un centre divulgatiu i didàctic sobre el medi natural

Pendents de la Generalitat per a la renovació de Vallter

Anna Vila és administrativa en un comerç de la vall de Camprodon i alhora fa de cambrera. En la feina professional, s’hi afegeix la d’alcaldessa: farà ara l’any arran d’una moció de censura

A Setcases, al Ripollès, hi ha empadronats uns 190 veïns però n’hi resideixin un centenar. Anna Vila és l’alcaldessa, des que el desembre del 2017 van presentar una moció de censura contra l’exalcalde Carlos Fernández.

La moció de censura d’ara fa un any es va fer per la gestió de l’alcaldia, que van qualificar d’individualista.
Sí, no hi vèiem transparència i ho portava molt ell quan nosaltres demanàvem reunions de treball perquè ens posés al dia i ens donava allargues. Volíem agilitzar la qüestió de la concessió de Vallter i ell també ho demorava molt.
I ara a l’alcaldia com s’ha sentit?
Primer calia aterrar i veure les coses com són i conèixer el funcionament de l’administració. Després, agafar el ritme i gestionar tan bé com es pugui, que ja costa. Endreçar el poble en si és una feinada ja de per si. És una feina interessant però molt dura. En un poble la carta als Reis és molt llarga i, pobres Reis, no tenen la saca prou gran per portar-ho tot! Als pobles petits no treballem com les administracions de municipis més grans.
Forma part d’un grup d’Independents de Setcases-Progrés Municipal. Es presentarà a la reelecció?
Encara ho estem acabant de pensar. No ho tenim gaire clar. Ho estem acabant de valorar.
En quin procés es troba la concessió de Vallter 2000?
Estem esperant un informe jurídic de la Generalitat que confirmi que la renovació de la concessió no vulnera res. La renovació seria allargar-la fins a l’any 2034
Per què Setcases viu d’aquest turisme que genera l’estació?
Bàsicament, de ser un poble rural i ramader, ara la seva principal font d’ingressos és el turisme, i a l’hivern, sense l’estació, costaria.
Quins projectes teniu per al municipi?
Les partides que tenim d’inversió són mínimes i gairebé tot es destina a manteniment, als serveis, escombraries. Tenim un projecte aprovat amb l’anterior alcalde de la urbanització de la Closa d’en Xola perquè s’hi pretén fer el Centre d’Interpretació Natural. En un principi es va adequar com a pàrquing però als veïns no els va semblar bé. Semblaria que museïtzar aquell espai, doncs, ara que som parc natural, seria interessant perquè així podríem dotar el poble d’oficina de turisme enfocada al parc natural. Aquest seria el projecte que voldríem, entre molts altres, tirar endavant. Però entre l’aigua, el clavegueram, les escombraries, l’enllumenat, el manteniment dels carrers... ja és molta feina. Per posar en marxa aquest Centre d’Interpretació Natural necessitaríem la col·laboració del Consorci del Ter i Aigües Ter Llobregat, el Parc Natural del Ter i el Freser –perquè seria un centre de museïtzació de la conca del Ter. Seria un bon lloc per museïtzar.
També seria un nou reclam per al turisme, més enllà de l’estació.
És clar, per al turisme seria un actiu més. Un lloc que la gent podria anar a visitar per aprendre del medi i saber quins valors naturals tenim, i a banda crear-hi un centre educatiu on puguin anar les escoles. En conclusió, un espai divulgatiu i didàctic.
Alguna altra mancança?
Potser millorar la xarxa de telecomunicacions. Tot i que ens arriba internet i hi ha llocs molt pitjors, si ens arribés la fibra òptica aviat aniria molt millor. Fins i tot a l’Ajuntament, a l’hora de la gestió administrativa, ens agradaria.
Com estan les relacions amb l’exalcalde? Va penjar un vídeo a les xarxes socials dient que l’Ajuntament havia desestimat una subvenció per ampliar la carretera de Vallter.
Una cosa és el que es diu i l’altra el que és. En cap moment s’ha desestimat aquesta subvenció. Justament ara ha sortit licitada i el que sí que demanarem és una pròrroga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona