Política

Salvador Illa lamenta l’absència de Cs, el PP i la CUP en la cimera del Palau

El secretari d’organització del PSC va retreure especialment l’absència del partit més votat el 21-D durant l’homenatge a Ernest Lluch a Maià de Montcal

L’homenatge al polític socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA el 21 de novembre de l’any 2000, es va celebrar ahir excepcionalment dins l’església de Sant Vicenç de Maià de Montcal. Hi va prendre part el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, que va suplir l’absència de Miquel Iceta per un procés gripal.

Illa va afirmar que la cimera entre forces parlamentaries tinguda abans-d’ahir en el Palau de la Generalitat havia palesat “un problema entre catalans” i, al seu parer, “les diferències profundes que hi ha entre les diferents formacions polítiques catalanes”. Va lamentar l’absència a la reunió de Ciutadans, el PP i la CUP, especialment del primer, perquè va ser el partit més votat el 21-D i perquè “ho ha estat capaç de formular propostes per a desblocar la situació política a Catalunya”.

En l’acte d’homenatge a Ernest Lluch, el primer a prendre la paraula va ser el primer secretari de l’agrupació del PSC a la Garrotxa i subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon, que va recordar com una de les primeres lleis que havia aprovat el Parlament de Catalunya va ser la protecció de la zona volcànica de la Garrotxa, i va fer notar el paper que hi va tenir l’Ernest Lluch. “M’agrada recordar aquests detalls de gent que està disposada a millorar la vida i el país.”

Va prendre la paraula seguidament Quim Llach, el president de la Fundació Ernest Lluch, que va felicitar el PSC a les comarques gironines, organitzador de l’acte cada any, per la seva “persistència”, i va posar en valor la feina de divulgar l’obra, la vida i el pensament de Lluch amb la fundació. “L’Ernest era un gegant, era un home polifacètic. Lluch encara obre portes arreu del món”, va fer saber.

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, es va referir a Lluch afirmant que “la llum del seu far és tal que any rere any llueix amb més potència”. Lluch ens ensenya el camí, als qui “ens allunyem de tota radicalització”, als qui “no renunciarem al diàleg fins i tot en la pitjor de les situacions” i, sobretot, als qui “ens considerem contraris a una ideologia tan perniciosa com el nacionalisme radical”.

Eulàlia Lluch, filla del polític socialista, va recordar com any rere any feia en aquell indret, a l’església, de “traductor” de Ses Majestats els Rei d’Orient. “Els clavava un rotllo cada any als nens, que el que volien era anar per feina, i explicava anècdotes”, va explicar. I va constatar que el seu pare és permanentment en la memòria col·lectiva.

LA FRASE

Es va veure les diferències profundes que hi ha entre les diferents formacions polítiques catalanes
Salvador Illa
Secretari d’organització del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona