Política

ERC critica l’opacitat i les conseqüències de la gestió municipal de Maçanet

Xarbau sosté que el rumb pres en la gestió de l’aigua podria dur a “deu anys de litigis”

L’equip de govern convoca un concurs per cobrir el buit a secretaria

El grup d’ERC de Maçanet de la Selva considera que l’equip de govern no explica a la resta de grups què vol fer en dues qüestions cabdals: la falta de personal a la corporació municipal i la gestió del servei de l’aigua. Per això el portaveu, Xavier Xarbau, veu del tot justificat que hi hagi un ple extraordinari, que el seu grup (quatre regidors de 13) forçarà abans del 31 de desembre.

Xarbau diu que han esperat que l’Ajuntament hagi completat el concurs per cobrir la plaça vacant de secretaria per denunciar “l’opacitat” de l’equip de govern, format per CiU, Acord per Maçanet (AM) i l’edil no adscrita Maria Mengibar. Diu que cal anar “tots a l’una” en les dues qüestions.

Amb Josep Maria Ciurana (AM) de batlle, l’Ajuntament demana responsabilitats a la propietària de la xarxa de l’aigua a Residencial Parc (i no només al prestador del servei). “Això és prioritzar interessos particulars i ens pot conduir a deu anys de litigis”, afirma Xarbau. El regidor republicà assenyala que els tràmits de l’expropiació haurien d’anar acompanyats de “la intervenció del servei”.

Xarbau és partidari que l’Ajuntament tingui una plaça a l’àrea de secretaria a jornada completa i “si és possible” la d’intervenció. Des de fa un parell de mesos, el consistori no en té, cosa que es pal·liarà a curt termini (vegeu la peça).

Tot i no tenir ni secretari ni interventor, l’equip de govern sosté que, gràcies al suport de funcionaris d’altres administracions, ha pogut pagar les factures ordinàries i les nòmines als empleats, entre altres obligacions. Únicament ha hagut d’ajornar projectes que requerien modificacions de crèdit per a les quals calia l’informe de l’interventor.

Aquest any hi ha hagut plens ordinaris el 2 de febrer, el 9 d’abril i el 6 d’agost. N’hi va haver dos d’extraordinaris: el 15 de febrer i el 15 de març. L’1 d’octubre l’equip de govern no va poder convocar el ple per falta de personal. Fa, per tant, més de tres mesos que no hi ha cap ple. A banda del d’ERC, l’equip de govern en vol convocar aviat un altre.

LA FRASE

No hi ha cap organigrama de personal, ni una línia clara i compartida de gestió
Xavier Xarbau
portaveu d’ERC a maçanet

LA DATA

06.08.18
És el dia
que es va fer l’últim ple ordinari de Maçanet de la Selva. El que s’havia de fer l’1 d’octubre es va ajornar.

La plaça de secretaria serà interina

Des de fa uns mesos, un secretari provinent d’un altre ajuntament col·labora amb el personal de Maçanet. Des de fa un mes, un funcionari del Consell Comarcal ajuda el consistori en l’àrea d’intervenció. La setmana passada l’equip de govern va triar la persona que cobrirà de manera interina la plaça de secretaria a jornada completa. La persona ha estat escollida en un concurs i ha de ser nomenada per la Generalitat. Properament, es farà el mateix amb la figura d’intervenció, que també serà interina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona