Política

El Govern descarta eleccions al maig i es mostra “amatent i a l’expectativa” per si Sánchez avança els comicis a Espanya

Artadi reitera que la solució política per resoldre el conflicte no passa per reformar l’Estatut

Insisteix en una reunió bilateral entre la Generalitat i la Moncloa el 21-D a Barcelona

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha descartat que l’executiu es plantegi convocar eleccions al maig del 2019. A la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, Artadi ha rebutjat una cita electoral que coincideixi amb els comicis municipals, els europeus, i un possible avançament de les eleccions espanyoles. En aquest sentit, la consellera de Presidència s’ha mostrat “amatent i a l’expectativa” per si el president espanyol, Pedro Sánchez, decideix avançar els comicis a Espanya. A més, Artadi ha reiterat que la solució política per resoldre el conflicte català no passa per reformar l’Estatut. Així mateix, la portaveu ha insistit en celebrar una reunió bilateral entre els governs de Quim Torra i Sánchez el 21-D a Barcelona, aprofitant que el Consell de Ministres se celebrarà a la ciutat.

Artadi ha remarcat que només Sánchez pot convocar les eleccions, de manera que el Govern no hi té “cap influència”. “No és decisió nostra, però estarem atents al que pugui ser. Tampoc ens sorprèn massa que hi pugui haver aquests rumors”, ha afegit. Sobre l’oferta de reunió al Palau de la Generalitat el 21-D, la consellera ha subratllat que l’executiu de Torra es manté “obert al diàleg” i que no es marcarà cap termini per esperar una resposta del gabinet de Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia