Política

El govern espanyol insisteix que Gibraltar és “una qüestió irrenunciable” en les negociacions del Brexit

Celaá avisa que “no hi ha alternativa” a garantir “absolutament” el poder de veto d’Espanya a qualsevol acord entre la UE i el Regne Unit sobre el penyal

La portaveu de l’executiu espanyol recorda a Brussel·les que Espanya “sempre ha estat un soci positiu

El govern espanyol ha insistit aquest divendres que Gibraltar és “una qüestió irrenunciable” per Espanya en les negociacions del Brexit i que l’executiu està “clarament decidit a mantenir la seva posició” d’exigir poder de veto a qualsevol acord entre la Unió Europea i el Regne Unit que afecti el penyal. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la portaveu Isabel Celaá ha advertit que “la reivindicació d’Espanya s’ha d’atendre”.

“No hi ha cap alternativa pel govern espanyol”, ha remarcat, exigint que quedi “absolutament garantit que tot acord entre la UE i el Regne Unit requerirà l’acord previ o el vistiplau d’Espanya en relació a Gibraltar”. “El govern vol que la UE tingui interès per la posició espanyola”, ha dit.

Celaá ha recordat a Brussel·les que Espanya “sempre ha estat un soci positiu, constructiu i lleial” i ha remarcat que la demanda sobre Gibraltar “no és una petició més” sinó “la petició” més important que fa Madrid en aquestes negociacions.

La portaveu no ha volgut “especular” sobre si el president espanyol, Pedro Sánchez, podria rebutjar anar a la cimera de diumenge a Brussel·les si no s’atenen les demandes d’Espanya. Amb tot, no ha tancat la porta a aquesta possibilitat, assegurant que diversos líders europeus consideren que només cal anar a Brussel·les si és per avalar un acord.

Celaá tampoc ha volgut parlar de les possibles solucions a la qüestió de Gibraltar, com una declaració complementària a l’acord global pel Brexit on s’atenguin les demandes de l’executiu espanyol, i que és un dels mecanismes que s’han filtrat a la premsa en les últimes hores.

“Encara no hi ha acord sobre aquest tema”, s’ha limitat a dir, insistint que Espanya ha de poder donar el seu “vistiplau” a “qualsevol acord de futur” que afecti el penyal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona