Política

L’executiu català expressa la seva “disconformitat” sobre la intenció de l’Estat d’oposar-se al Brexit per la qüestió de Gibraltar

El Govern català defensa que la Unió Europea i el Regne Unit mantinguin bona relació i reitera el seu “europeisme”

El Govern català ha mostrat la seva “preocupació” per un possible no-acord entre els 27 estats membres de la Unió Europea i el Regne Unit sobre la sortida britànica de la comunitat.

En un comunicat enviat aquest divendres a la tarda, l’executiu de Quim Torra defensa que la UE i la Gran Bretanya mantinguin les “millors relacions possibles”. Així mateix, el Govern expressa la seva “disconformitat” sobre la intenció de l’Estat d’oposar-se a l’entesa per la qüestió de Gibraltar. En aquesta línia, la Generalitat adverteix de les conseqüències que suposaria aquesta manca d’acord per als 18.800 britànics que viuen a Catalunya i per als 19.300 catalans residents a les illes angleses: “Podria afectar les relacions institucionals, econòmiques i culturals entre Catalunya i el Regne Unit”.

L’executiu català recorda al comunicat que més de 2.000 empreses catalanes exporten regularment al Regne Unit, i que l’any 2017 es va arribar a un rècord de 4.031 milions d’euros en exportacions, i que el superàvit comercial català va assolir els 1.500 milions d’euros. Per altra banda, les inversions britàniques a Catalunya han estat de 1.371 milions d’euros en els darrers cinc exercicis, segons el text. “És necessari, doncs, seguir tenint bones relacions amb el Regne Unit per preservar i seguir impulsant una acció exterior efectiva, oberta i beneficiosa per a ambdues parts”, apunta el comunicat, a iniciativa del mateix Torra després de parlar-ho amb la conselleria d’Exteriors i la resta de l’executiu.

Finalment, el Govern reitera el suport al “pacte final” a què arribin Londres i Brussel·les. Al mateix temps, l’executiu s’afirma en el seu “europeisme” i en la seva aposta per una Europa “més democràtica, pròspera i que tingui present la realitat dels seus pobles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta