Política

La Mesa es ratifica en l’admissió a tràmit de la comissió d’investigació sobre la monarquia

L’òrgan parlamentari tomba les peticions de reconsideració de Cs, PSC-Units i PP

Els altres grups defensen que la cambra té competències per crear-la

La Mesa del Parlament ha rebutjat aquest divendres reconsiderar la decisió que va prendre dilluns i s’ha ratificat en l’admissió a tràmit de la proposta de resolució per crear una comissió d’investigació sobre les presumptes activitats “irregulars” de persones vinculades a la Casa Reial espanyola. Així ho ha decidit després d’escoltar els arguments dels portaveus, en una reunió aquest migdia que, en abordar altres temes, s’ha allargat més de dues hores.

Havien presentat la reconsideració Cs, el PSC-Units i el PP, amb l’argument que l’abast de la comissió ultrapassa, al seu parer, les competències de la Generalitat d’acord amb allò que diu el reglament del Parlament.

Altres fonts parlamentàries han replicat que l’Estatut no ho limita i que jurídicament està per sobre de les regles de la cambra. A més, afegeixen que la proposta de comissió d’investigació, que impulsen JxCat, ERC, comuns i CUP, també pretén debatre sobre les suposades actuacions per influir en les traslladat de seus socials d’empreses fora de Catalunya després de l’1-O, un debat que sí que afecta les competències de la Generalitat.

La reunió Mesa s’ha allargat per les discrepàncies entre els grups sobre l’admissió a tràmit parcial d’una moció de Cs, un debat que ja es va produir també dilluns. El text del grup taronja demanava sotmetre al ple la compareixença del director de TV3, Vicent Sanchis, a través d’aquest format. Ciutadans al·legava que es pot plantejar en una moció –amb el suport de socialistes i populars, segons aquests mateixes fonts– però la Mesa ha acordat que es tombava el punt per un defecte de forma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia