Política

Torra reclama canvis immediats a la conselleria d’Interior

Miquel Buch assegura que no li “tremolarà el pols” per expulsar mossos de la Brimo perquè hi va haver “extralimitacions”

El president i el conseller es reuniran diumenge per analitzar “a fons” els protocols d’actuació

El president de la Generalitat, Quim Torra, reclama al seu conseller, Miquel Buch, que faci canvis immediats a la conselleria d’Interior. Si més no, així ho ha expressat des d’Eslovènia després de les desenes de ferits a Girona i Terrassa en les manifestacions antifeixistes que protestaven per actes de Vox. Entre els ferits pels mossos hi ha la diputada de la CUP Maria Sirvent, que va rebre un impacte de bala de foam a la mà.

El president i el conseller d’Interior es reuniran diumenge per “repensar els protocols d’actuació a fons”. Concretament, Torra ha afirmat que han acordat amb Buch trobar-se per “mirar si hi ha hagut mala praxi” i “fer els canvis que siguin necessaris”. Dit això, però, ha fet una crida a “no caure en les provocacions de l’extrema dreta”. Tot i que Torra ha considerat que una manifestació de Vox a Girona “és un autèntica provocació”, ha demanat “la complicitat i el suport” de tots els que defensen la independència per mantenir les vies pacífiques.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha admès aquest divendres que algunes de les càrregues policials d’aquest dijous a Girona i Terrassa “en cap cas” van ser correctes. Per això, ha assegurat, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, que no li “tremolarà el pols” a l’hora d’expulsar de la Brimo si algun mosso d’Esquadra antiavalots es va “extralimitar” en les càrregues contra antifeixistes, ja que algunes, segons ell, “no s’ajustarien als principis de proporcionalitat i gradualitat”. “Tots vam veure imatges que no ens van agradar”, ha indicat.

No obstant, malgrat reconèixer que algunes “actuacions no van seguir el protocol”, ha volgut subratllar que s’ha d’estudiar cas per cas.

D’altra banda, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha condemnat els “fets violents” que van tenir lloc dijous a la plaça del Primer de Maig de Terrassa, quan els Mossos d’Esquadra van carregar contra manifestants antifeixistes que protestaven per la presència de Vox a la ciutat per celebrar els 40 anys de la Constitució.

“Estic molt preocupat pel que ha passat avui”, ha indicat Vega a través de les xarxes socials. “Les expressions que busquen la provocació, la confrontació social i l’alteració de la convivència ens fan retrocedir com a societat”, ha remarcat el batlle que ha criticat la violència “vingui del costat que vingui”.

Vega ha recordat que el municipi sempre s’ha caracteritzat per la convivència pacífica. “Aquesta no és la Terrassa que volem”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia