Política

Artadi defensa l’actuació dels Mossos d’Esquadra

La portaveu de l’executiu es mostra “sorpresa” per les tres cartes enviades pel govern espanyol, que respondran, perquè hi ha altres vies de comunicació

Apunta que la policia catalana ha actuat amb criteris tècnics

Assegura que no tenen cap comunicació oficial sobre el Consell de Ministres que es farà a Barcelona

La consellera i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha defensat després del Consell de Govern l’actuació dels Mossos aquest cap de setmana titllant-la de “correcte”. Artadi s’ha mostrat “sorpresa”, però, per les tres cartes enviades pel govern espanyol en referència a l’actuació de la policia catalana perquè ha assegurat que hi ha altres vies de comunicació obertes. En tot cas i com a resposta a l’executiu estatal, la portaveu ha assegurat que respondran les cartes i ha apel·lat als membres del govern de Sánchez a fer el mateix amb missives que estan pendents. En tot cas, Artadi ha assegurat que els Mossos s’han comportat com en altres situacions similars sense que abans s’hagi produït cap tipus de petició d’informació fent referència per exemple a la passada setmana santa.Ha remarcat que els Mossos actuen amb “criteris tècnics i policials” per “mantenir l’ordre públic per damunt de tot”. En to cas, ha instat el govern espanyol a ampliar el cos dels Mossos si creu que hi ha manca d’efectius, en comptes d’enviar agents de la policia espanyola el 21-D, dia que es reuneix el Consell de Ministres a Barcelona.

La portaveu li ha demanat a l’executiu del PSOE que no es “torni a equivocar amb el 155”. En aquesta línia ha afirmat: “Apel·laríem que el PSOE no es deixi portar per discursos com el de Pablo Casado -president del PP-”.

Consell de Ministres

La portaveu Elsa Artadi ha assegurat que “el Govern no li ha de dir al Consell de Ministres on es reuneix”. En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que no han rebut “cap comunicació oficial” sobre la reunió que el 21 de desembre es preveu fer a Barcelona i ha afegit que desconeixen fins i tot el lloc. D’altra banda, Artadi ha dit que “el Govern té l’obligació i el compromís de garantir el dret a manifestar-se però també a què es produeixin reunions en territori català. Tenim el compromís de garantir els drets de tothom”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona