Política

El govern diu que crearà una taula de mediació entre Mossos i moviments socials

Admet que falla la prevenció, que s’estudiaran males praxis al cos i demana no atacar cordons policials

La CUP reitera la demanda de dimissió de Buch

El president de la Generalitat, Quim Torra, va admetre que en els darrers episodis d’aldarulls, sobretot els del 6 de desembre a Girona i Terrassa, potser estaven fallant “les mesures preventives” i, per aquest motiu, va anunciar la creació d’una “taula d’interlocució de la mediació” que fomentarà el diàleg entre els Mossos i les entitats i moviments socials. Amb tot, el president també va reiterar que s’estudiaran les imatges i se sancionaran les “actuacions al marge dels protocols establerts”, però també va assegurar que “no es poden atacar cordons policials ni llançar tanques”. Responia així al diputat de la CUP Carles Riera, que durant la sessió de control al ple li va preguntar si avalava el model de l’ordre públic que permetia la “lliure expressió del feixisme mentre agredeixen els que el combaten”. Riera li va preguntar si se sumarien a l’Estat espanyol en la repressió de la desobediència.

A la tarda la diputada Maria Sirvent, que va ser ferida per l’impacte d’una bala d’escuma, va reiterar en un acte de la Plataforma Antifeixista de Terrassa i Solidaritat Antirepressiva la petició de dimissió del conseller Miquel Buch, del director general de la policia, Andreu Joan Martínez, i el secretari general, Brauli Duart, a més de la dissolució de les unitats Brimo i Arro. Les entitats estudien si presenten una denúncia col·lectiva contra els Mossos.

Al matí Buch responia les preguntes de Cs, PSC i PP assegurant que no havia rebut cap ultimàtum del president i que no s’havia produït cap ingerència política en les actuacions del cos policial.

Els Mossos protesten a la Gran Via

Sindicats i el moviment MosS.O.S van reunir ahir a la tarda mig miler de persones en una protesta al davant del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, tallant la Gran Via i la Rambla. Els agents, vestits de negre, reivindicaven la devolució immediata de les pagues extres del 2013 i 2014 i la seva equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat, que segons explicaven tenen promesa des de fa deu anys. El col·lectiu va mantenir la protesta tot i arrencar un compromís de reunir-se ahir mateix amb representants dels departament. A més, també van mostrar el malestar perquè són el “pim, pam, pum” dels partits, la mateixa frase que el president Torra va fer servir al ple per demanar deixar-los al marge del dia a dia polític, una petició compartida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (Uspac) va denunciar que són “criminalitzats” per la investigació oberta per la fiscalia, mentre els seus superiors els demanen minutes per exculpar comandaments i polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri