Política

Madrenas diu a Felip VI que “aposti per la democràcia”

L’alcaldessa reitera que el monarca no és benvingut a Girona perquè va promoure la repressió contra els catalans

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, reitera que la ciutat no cedirà cap equipament perquè la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) hi faci la gala dels seus premis fins que Felip VI no demani disculpes pel discurs “lamentable, injust i condemnable” que va fer després del referèndum. El monarca feia ahir aquestes declaracions a l’ACN arran de l’anunci de dilluns de la FPdGi que l’any vinent la gala d’entrega dels premis se celebrarà a Barcelona. Una decisió que a l’alcaldessa, fins a cert punt, li provoca indiferència. En aquest sentit, Madrenas recorda que la FPdGi és una entitat privada i que, per tant, pot anar “on li convingui”. “Ni estic satisfeta ni no ho estic”, diu, amb indiferència. “Ho estaria si veiés que Felip VI s’adona que no està sent demòcrata”, hi afegeix. L’alcaldessa recorda que, a Girona, el monarca espanyol no hi és benvingut i que el consistori no cedirà cap equipament públic perquè s’hi celebri un acte on ell assisteixi fins que “no demani disculpes” pel discurs que va pronunciar el 3 d’octubre de l’any passat, dos dies després del referèndum. “Allò que va fer va ser molt greu, perquè va promoure la repressió i un “A por ellos” arreu d’un territori que només vol exercir el seu dret a vot”, diu.

Suport del ple

L’alcaldessa també recorda que aquesta visió és compartida per la majoria del ple municipal. El darrer exemple d’això, precisament, va tenir lloc dilluns passat, quan 18 dels 25 regidors van aprovar la moció de la CUP per revocar l’adhesió de la ciutat a la monarquia espanyola (aprovada el 1975). “El seu pare bé que va demanar perdó i va admetre que s’havia equivocat”, ha dit Madrenas, tot recordant l’episodi del rei emèrit Joan Carles I amb la cacera d’elefants. Per això, més que valorar el trasllat dels premis FPdGi, l’alcaldessa insisteix que allò que caldria és que Felip VI demanés perdó “i decidís apostar per la democràcia”. Per últim, Madrenas ja avança que no deixaran de trobar “fórmules enginyoses i imaginatives” per no cedir equipaments públics perquè s’hi celebrin actes on assisteixi el monarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona