Política

Sánchez defensa que portar el Consell de Ministres a Barcelona és una mostra de “respecte i afecte”

El president del govern espanyol deixa clar que la reunió es farà i reiera el seu desig de trobar-se amb Torra

Avança que si el cap del govern català li parla d’autodeterminació ell li parlà de “precarietat laboral, els serveis públics i de com reconstruir l’Estat del Benestar”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres que la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, el proper divendres 21 de desembre, “és una mostra de respecte i afecte” a Catalunya i la societat catalana.

En la roda de premsa posterior al Consell Europeu que s’ha celebrat a Brussel·les, Sánchez ha afirmat que la reunió de l’executiu a Barcelona, tal com anteriorment a Sevilla, “no és més que un símbol de concòrdia i d’acostar el govern d’Espanya a tots i cadascun dels territoris”. El primer ministre ha avançat que també se’n faran a altre ciutats de l’Estat perquè és una qüestió que té a veure amb “un reconeixement de la política i la diversitat territorial” i de què “no tota la vida política passa per Madrid”.

Sánchez ha explicat que, almenys fins al moment de la roda de premsa, encara no havia rebut cap resposta a la invitació formal que ha fet la Moncloa per a una eventual trobada entre presidents. En qualsevol cas ha reiterat el seu desig de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, aprofitant la seva estada a la capital catalana.

El líder socialista no ha tancat la porta a abordar cap qüestió però ha avançat que vol tractar amb el president català dels “temes” que, segons ell, “importen a Catalunya”.

Així, a la pregunta de si abordarà amb Torra la qüestió de l’autodeterminació, ha indicat que “dins la Constitució es pot parlar de qualsevol qüestió”. Ara bé, ha afirmat que si el seu homòleg li parla d’autodeterminació, ell dedicarà el mateix temps a abordar “la precarietat laboral, la qualitat dels serveis públics, i com reconstruir l’estat del benestar”.

El cap de l’executiu espanyol ha proclamat que té “un projecte per a Catalunya” que, de fet, és “el mateix” que té per a Espanya. És per això que al Consell de Ministres del 21 de desembre “s’aprovarà l’augment del salari mínim professional”, ha afegit.

En qualsevol cas, ha sostingut que el Consell es farà i ha demanat “generositat, diàleg, responsabilitat i sentit d’Estat” a l’hora d’abordar l’afer català.“No és una crisi que resoldrem en un mes ni en dos, trigarem temps”, ha admès. Per això, ha receptat demanat “serenor, temps, diàleg, generositat i sentit d’Estat”.

En aquest sentit, ha demanat a l’oposició que tingui el mateix sentit d’Estat que va tenir ell quan estava a l’oposició.

Preguntat per si li preocupa que la situació catalana pugui fer caure el seu govern, Sánchez ha respost: “Assumeixo la meva responsabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona