Política

El Parlament d’Extremadura demana l’aplicació del 155 a Catalunya

L’Assemblea d’Extremadura ha aprovat aquest dijous una proposta del PP, que ha comptat amb el suport del PSOE i de Ciutadans, per a reivindicar l’esperit de la Transició i la defensa de la unitat d’Espanya, a més de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

La iniciativa, que ha estat defensada per Cristina Teniente i que ha comptat amb el vot en contra de Podem, defensa en primer lloc les lleis, acords i consensos de la Transició. En els sis punts de text s’exigeix també al Govern d’Espanya que abandoni la “bilateralitat” amb Catalunya i la defensa incondicional dels símbols de la nació.

La proposta aprovada també reclama el control de la televisió pública catalana per part de representants de l’Estat, per a garantir que realment sigui un servei públic neutral i al servei de tots els catalans”. També suposa l’ús de les competències governamentals que siguin necessàries “per a garantir un govern adequat que vetlli pels interessos de tots els ciutadans de Catalunya, entre els quals es troben milers d’extremenys, sense exclusions ni sectarismes, especialment en les àrees d’educació i seguretat pública”.

La diputada del PP ha denunciat que malgrat l’actitud dels independentistes, els pressupostos de l’Estat per a 2019 porten “un munt de milions” per a Catalunya després de negociar-los “en la presó” amb els “colpistes”.

El portaveu del PSOE, Valentín García, ha dit que és “dolent” per a la democràcia sustentar l’estratègia política en la “mentida”. També ha afegit que els socialistes només aplicaran el 155 a Catalunya “si hi ha motius”. El seu homòleg de Podemos, Álvaro Jaén, ha acusat el PP d’haver “incendiat” la qüestió catalana per interessos polítics i ha considerat que és “inviable” una Espanya deixant de costat al País Basc i Catalunya. Malgrat el to del debat entre populars i socialistes, el PSOE ha donat suport finalment amb el seu vot la iniciativa del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo creu que Sánchez ha posat en marxa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona