Política

El TSJC assumeix la querella contra una regidora de Pineda i diputada per coaccionar hotels l’1-O

Mònica Palacín, tres regidors del PSC i el cap de la policia local van ser investigats per pressionar els establiments per fer fora els antiavalots desplaçats a Catalunya

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha assumit i designat un magistrat ponent i una sala d’admissió per la querella de la fiscalia contra la regidora de Pineda de Mar i diputada al Parlament per ERC Mònica Palacín.

La querella es va presentar contra ella, tres regidors més, del PSC, i el cap de la policia local del poble per haver presumptament pressionat i coaccionat hotels de la localitat perquè fessin fora els policies antiavalots desplaçats a Catalunya per l’1-O. La querella es va presentar als jutjats d’Arenys, que ara s’ha inhibit en favor del TSJC pel que fa a Palacín, ja que és aforada.

La jutgessa del jutjat d’instrucció número 2 d’Arenys de Marno home no... qva admetre a tràmit l’abril passat una querella de la Fiscalia de Delictes d’Odi contra tres tinents d’alcalde (PSC) i una regidora de l’oposició (ERC) de Pineda de Mar per delictes de coaccions i falsedat en document oficial per haver suposadament forçat els propietaris de dos hotels a fer fora dels seus establiments policies espanyols que van participar en l’operatiu contra l’1-O.

Els querellats són la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonés; el segon tinent d’alcalde i regidor responsable d’urbanisme, Jordi Masnou; la tercera tinenta d’alcalde i regidora de comunicació i presidència, Sílvia Biosca; la regidora d’ERC Mònica Palacín, i el cap de la policia local, C.S.M.. El ministeri públic creu que van amenaçar els amos dels hotels amb tancar els establiments durant cinc anys si no feien fora els agents, cosa que va passar el 3 d’octubre.

Per tot això, la jutgessa d’Arenys va admetre la querella contra Aragonés per un delicte continuat de coaccions i un altre de falsedat en document oficial comès per autoritat, contra Biosca per coaccions i falsedat documental, i per coaccions contra els altres tres querellats. Els quatre regidors van negar els fets el novembre del 2017 davant la unitat de la policia espanyola adscrita a la Fiscalia de Barcelona. L’Associació Unificada de la Guàrdia Civil també va presentar una denúncia pels mateixos fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona