Política

Torra demana que es garanteixi la seva seguretat a Madrid

L’endemà de la concentració espanyolista de la dreta i l’extrema dreta a la capital espanyola el president ha assegurat que “anar a Madrid amb aquestes condicions té el seu risc”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dilluns al Govern espanyol que li garanteixi la seguretat quan vagi dimarts a la primera sessió del judici del procés al Tribunal Suprem, com va fer la Generalitat, ha dit, amb el Consell de Ministres del desembre passat a Barcelona.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torra ha indicat que, si hi hagués una sentència condemnatòria del cas del procés, prepararia una “resposta democràtica” des del Parlament, sense preveure que sigui la convocatòria d’unes noves eleccions catalanes.

Abans que demà dimarts vagi a la sala del TS on es jutjarà els acusats pel cas del procés, Torra ha afirmat: “Espero que em garanteixin la seguretat com la garantim al Consell de Ministres”.

L’endemà de la concentració per la unitat d’Espanya secundada per PP, Ciutadans i Vox a la capital, el president català ha assegurat que “anar a Madrid amb aquestes condicions té el seu risc”.

Així que ha subratllat que espera que estigui “garantida” la seva seguretat així com la Generalitat, a través dels Mossos d’Esquadra, ho va fer, ha indicat, durant la celebració del Consell de Ministres celebrat a Barcelona el passat 21 de desembre.

Ha insistit que per a ell el judici del procés només “pot acabar amb l’absolució” i que si no és així “la justícia espanyola tindria un problema”.

En el cas de condemnes, el president català ha assegurat que demanarà “al poble de Catalunya que reaccioni conjuntament”.

En aquest sentit, ha incidit que traslladarà al Parlament una “resposta democràtica” a una sentència condemnatòria, que ha apuntat que no serien unes noves eleccions: “No m’ho he plantejat”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona