Política

Fernández traça l’horitzó del 2030 del PSCper a Palafrugell

L’alcaldable socialista vol recuperar el consistori amb un projecte “transversal” i preveient necessitats a mitjà termini

L’alcaldable del PSC a Palafrugell, Juli Fernández, va presentar el seu projecte per encaminar el municipi cap a l’horitzó del 2030. Va triar el mateix escenari que el seu, a priori, gran adversari, Josep Piferrer, l’auditori del Museu del Suro, que també va emplenar. Fernández va partir de la situació actual, recordant el seu pas per l’alcaldia entre el 2011 i el 2017. Per retornar-hi, aposta per una llista “transversal”, de la qual ja ha anunciat dos noms, els de l’empresari Marc Piferrer i la metgessa Montserrat Verdaguer, i “allunyada de la confrontació” del procés o la moció de censura, que no va obviar. “No volem ser antiningú”, va etzibar.

Però a banda de personalismes i sigles, l’exalcalde es va centrar a previsualitzar les necessitats, amb projeccions de demanda de servei d’aquí a una dècada, amb “una població que s’incrementarà dels 24.000 als 29.000 habitants” i més volum de persones de més de 65 anys –que passarien del 18% actual del cens al 21%– i d’adolescents. En aquest escenari, apostava per promoure un segon centre geriàtric, a més del Palafrugell Gent Gran, amb un altre centre de dia complementari de l’existent. Equipaments a banda, Fernández creu que caldrà crear nous serveis assistencials i reforçar la capacitat dels que ara ja hi ha en funcionament.

Pel que fa als joves, l’alcaldable socialista augura que s’ha de començar a treballar per construir un tercer institut, perquè “la capacitat dels dos existents, el Baix Empordà i el Frederic Martí i Carreras, està al límit”. A més de pensar en una nova zona esportiva i un sector destinat a l’oci nocturn.

Finalment, des d’un punt de vista més filosòfic, també va defensar que cal “humanitzar la política” i recuperar eines de participació, com ara els pressupostos participatius o les cites periòdiques de l’alcalde als barris. En aquesta línia, va reivindicar eines engegades com ara el pla estratègic o els consells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona