Política

Marta Rovira: “La sentència del judici de l’1-O ja deu estar escrita”

La secretària general d’ERC diu que encara que s’hagués quedat a Catalunya, els polítics també haurien estat empresonats

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que el judici de l’1-O és “polític” i que “per tant, la sentència ja deu estar escrita”. En una entrevista des de Ginebra al programa ’Quatre gats’, emès aquest diumenge a TV3, Rovira ha expressat que “si es fes justícia, la sentència seria d’absolució”. A més, ha afirmat que encara que ella s’hagués quedat a Catalunya, els polítics que ara estan a la presó també haurien estat tancats. En relació a la negativa d’ERC als pressupostos, Rovira ha criticat que s’hagi demanat a la seva formació de votar-los “perquè no vingui l’extrema dreta”, tot qüestionant si els comptes de Sánchez realment “permetien lluitar-hi en contra”.

En aquest sentit, Rovira ha denunciat que s’ha exigit “una responsabilitat supramoral” a ERC en un context de “repressió directa” i que “el PSOE no fa res” per evitar aquesta situació. A part, també ha carregat contra el “règim del 78 que hi ha instal·lat en la “caverna mediàtica dels mitjans de comunicació” i ha destacat la necessitat que el bloc independentista s’expliqui més davant de la ciutadania “que consumeix aquest relat polític”.

Processada per rebel·lió, Rovira ha reiterat en relació al judici de l’1-O que “no s’ha produït cap delicte” i que, per tant, no s’ha d’assumir “cap responsabilitat”. “Ens estem enfrontant a una farsa judicial que pretén incriminar els nostres pensaments”, ha puntualitzat.

Quant a la intervenció aquest dimarts d’Oriol Junqueras davant del Tribunal Suprem, Rovira ha expressat que li va transmetre “sensació de tranquil·litat”. “Junqueras defensa amb passió les seves idees i conviccions perquè se les creu i sap que diu la veritat”, ha remarcat la secretària d’ERC.

Recordant l’octubre de 2017

Posant la mirada en les reunions dels dies després de l’1-O, Rovira ha assegurat que no discrepava amb Junqueras. A més, sobre la disjuntiva de declarar la independència unilateralment o anar a eleccions, ha afirmat que “s’havien de valorar les dues opcions per prendre la decisió correcta”. “Tot és possible alhora”, ha dit la secretària d’ERC parafrasejant Junqueras, de qui ha destacat la seva “capacitat de visió”.

Fent autocrítica, Rovira ha explicat que l’1-O va demostrar als sobiranistes que “el factor de la repressió com a eina” estava a sobre de la taula i que “l’Estat estava disposat a pagar qualsevol preu perquè no es pogués votar”. “No hem pecat d’ingenus, hem pecat de demòcrates”, ha precisat, afegint que “no ens estem enfrontant a un Estat democràtic”.

La necessitat d’”estratègies conjuntes”

En ser preguntada per la suposada absència de gestos d’unilateralitat per part del govern de Quim Torra, Rovira ha subratllat que calen més “estratègies conjuntes” i ha apuntat l’autocrítica i la confiança com a elements indispensables per construir-les. “Fins que no hi hagi això és evident que no es tindrà la majoria per avançar”, ha conclòs.

Pel que fa a la vaga general convocada pel 21 de febrer, Rovira ha assenyalat que és una “bona notícia” que hi hagi “espais on es pugui parlar de com ens podem mobilitzar”. “Totes les mobilitzacions programades són unitàries, tenen una estratègia conjunta i un objectiu clar”, ha remarcat la secretària general d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona