Política

Vox entraria amb sis eurodiputats al Parlament Europeu

El PP en perdria 2, el PSOE en guanyaria 2 i Ciutadans 10, ERC guanyaria només 1 eurodiputat, mentre que ni el PDeCAT, PNB ni Bildu en traurien cap

El partit d’ultradreta VOX podria entrar a l’Eurocambra amb 6 eurodiputats, mentre que el PP en perdria 2, el PSOE en guanyaria 2 i Ciutadans 10, segons les primeres enquestes que ha publicat el Parlament Europeu aquest dilluns. ERC guanyaria només 1 eurodiputat, mentre que ni el PDeCAT, PNB ni Bildu en traurien cap. Tanmateix, fonts parlamentàries avisen que aquests resultats són poc representatius en aquest moment perquè no tenen en compte les aliances entre els partits independentistes i nacionalistes catalans i bascos. La coalició de Podemos, Esquerra Unida, Equo i els Comuns obtindrien 9 escons. Aquest primer agregat d’enquestes estatals de l’Eurocambra preveu els tres partits majoritaris actualment, el PP europeu, els socialistes i els liberals, perdin el control de més del 60% de la cambra, respecte als anteriors comicis. Així, aquests tres partits europeus tindrien 393 escons, el que representa un 55% de l’hemicicle. A més, els populars i socialistes europeus perden la majoria parlamentària en sumar entre els dos aproximadament el 45% dels escons.

Les enquestes preveuen l’entrada de 58 eurodiputats que actualment no estan afiliats a cap grup parlamentari, entre ells principalment La Republique en Marche del president francès Emmanuel Macron.

Conservadors, dreta i populistes

Per contra, les primeres estimacions sobre les eleccions europees donen 153 escons als grups conservadors, d’extrema dreta i populistes on s’integren partits com el polonès Llei i Justícia, Agrupació Nacional de Marine Le Pen o el Moviment 5 Stelle, entre d’altres. Això significa que passarien de tenir un 15% de representació a més d’un 20%.

Esquerra i Verds

Pel que fa a les formacions d’esquerra, el grup dels Verds/ALE obtindrien 45 escons i l’Esquerra Unitària n’aconseguiria 46. Per tant, aquest bloc actual representaria un 13% de la cambra, un punt percentual menys que en les darreres eleccions.

Una cambra més petita

L’Eurocambra passarà de 751 eurodiputats a 705 en la nova legislatura si es fa efectiva la sortida del Regne Unit de la Unió Europea a partir de l’1 de juliol del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona