Política

Vox farà una conferència a l’Eurocambra sobre Catalunya el 6 de març

Javier Ortega i dos membres del partit participaran en un acte sota el nom “Catalunya, una regió espanyola”

La conferència respon a la invitació d’un diputat polonès i tindrà lloc després del veto als presidents Torra i Puigdemont

El partit d’ultradreta Vox farà una conferència a l’Eurocambra sobre Catalunya el 6 de març. Convidats per un eurodiputat polonès de Llei i Justícia, el secretari general de Vox Javier Ortega, el portaveu a Catalunya Jorge Buxadé i la vicepresidenta de relacions institucionals a les illes balears, Malena Contestí, faran un acte al Parlament Europeu sota el nom “Catalunya, una regió espanyola”, segons ha pogut confirmar l’ACN amb l’oficina de l’eurodiputat.

També tenen previst participar l’historiador Jesús Sanz i l’editora en cap d’Intereconomia, Rosa Cuervas. A l’anunci de la convocatòria, Vox acusa el govern català d’haver perpetrat “un cop d’estat” i fan una crida a participar-hi per conèixer “la història real d’Espanya”.

Per la seva banda, l’eurodiputada del BNG Ana Miranda ha escrit al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, perquè prohibeixi l’acte de Vox previst pel pròxim 6 de març a la cambra perquè suposa “una amenaça a l’ordre públic i la seguretat”. En un correu electrònic, Miranda argumenta que “les últimes declaracions públiques de Vox no insten precisament al pacifisme ni al respecte pels drets humans”. La petició de Miranda arriba després que Tajani suspengués un acte del president Quim Torra i l’expresident Carles Puigdemont al·legant precisament “motius de seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia