Política

Nou jutjats de Madrid tramiten 17 recursos contra l’exhumació de Franco i un dicta mesures cautelaríssimes

Un jutjat acumula bona part de les causes i ha desestimat mesures urgents per aturar el procediment urbanístic per obrir la fossa del Valle de los Caídos

Un total de nou jutjats del contenciós administratiu de la Comunitat de Madrid es troben a hores d’ara tramitant fins a disset procediments en què es demana la suspensió cautelar de la llicència administrativa i urbanística per a l’exhumació de les restes mortals de Francisco Franco al Valle de los Caídos.

En l’actualitat, dos dels òrgans judicials que tramiten aquests expedients s’han pronunciat pel que fa a la petició d’adopció d’urgència de la suspensió d’aquesta llicència, les anomenades mesures cautelaríssimes.

El jutjat contenciós administratiu número 3 ha estimat la petició i ha acordat escoltar a les parts en el termini de tres dies per mantenir o aixecar la suspensió urgent acordada. Per la seva banda, el jutjat contenciós administratiu número 13 ha denegat les mesures cautelaríssimes, i després d’escoltar les parts, les mesures cautelars, en els quatre recursos que tramita.

La resta de jutjats ha remès la petició de sol·licitud de suspensió urgent a la peça ordinària de mesures cautelars, i, segons cada cas, s’ha donat un termini d’entre tres i deu dies, tal com estableix la llei, perquè cadascuna de les parts efectuï al·legacions.

Respecte de l’acumulació dels procediments, el magistrat titular del jutjat contenciós administratiu número 13, que va ser qui va admetre a tràmit el primer d’aquests assumptes, ha acceptat fins al moment l’acumulació de sis dels dotze expedients que resten.

Una vegada que cada jutjat es pronunciï respecte de la peça ordinària de mesures cautelars, aquesta decisió pot ser recorreguda, d’acord amb la llei, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera