Política

SUSANNA BARREDA

Parella de Jordi Sánchez

“Em fa esgarrifar cap a quin model de societat volen anar”

“Si abans del judici la situació ja era complexa i incerta, ara ho és molt més.” És una de les reflexions de la psicòloga Susanna Barreda, parella de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez.

Com està després de la seva declaració de dijous passat?
El vaig veure molt ell. La veritat és que la declaració em va agradar. Va ser contundent, educat i va respondre a totes les preguntes de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat. És un aspecte que aquest dimecres, en canvi, hem començat a no presenciar. He seguit la declaració de Rajoy i un tall de la senyora Sáenz de Santamaría. Han eludit força preguntes, responent “no ho sé”, “no em consta”, “no ho tinc clar”... En les dues primeres setmanes de judici hi ha hagut un tarannà diferent.
Durant l’interrogatori del fiscal a Jordi Sànchez, les grans proves eren cotxes de la Guàrdia Civil amb alguns danys, un retuit i un correu no llegit. És realment sorprenent amb el fet que faci prop de 500 dies que és en presó preventiva i s’enfronti a una pena de 17 anys.
Et fa posar la pell de gallina. Fa gairebé un any i mig que està a la presó, i que les màximes proves que presenten sobre la violència siguin aquestes... No s’entén. A més, existeixen interpretacions molt diferents. Hi ha qui defensa que una manifestació i un dret de protesta són part de l’estat de dret. I hi ha un Estat que creu que no, que un poble i una ciutadania no tenen dret a exercir-ho. Em fa esgarrifar cap a quin model de societat volen anar.
Què li va semblar la declaració de Jordi Cuixart?
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van seguir línies diferents perquè ells són diferents. Però amb un contingut comú molt clar, que és defensar els drets i les llibertats dels ciutadans. El centre és el mateix.
Dins la sala del Suprem, com s’organitzen les famílies?
Hi podem entrar dos familiars de cada acusat. Entre nosaltres hem tingut una mica la deferència de cedir el lloc en funció de qui declarava. Entre tots anem fent, mirem que estiguem bé i ens compaginem. A banda, els horaris del judici són molt llargs, fa que arribin tardíssim a la presó i que no ens puguin trucar. La desconnexió és màxima. Si abans vivíem amb una incertesa total, ara es multiplica molt més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona