Política

EULÀLIA REGUANT

EXDIPUTADA DE LA CUP-CC

“Si Vox dona per escrit les preguntes al jutge Marchena, les contestaré”

“No es pot normalitzar que partits masclistes, xenòfobs i amb vinculacions amb el feixisme s’asseguin al judici com a acusació popular”

El jutge Manuel Marchena va expulsar els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños del judici perquè es van negar a respondre a les preguntes de Vox.

Té constància de cap multa?
Ni Baños ni jo tenim constància ara mateix que tinguem una multa perquè ningú ens ha notificat res. El que estableix la llei és que se’ns ha d’advertir en el mateix moment a la sala, se’ns ha de notificar la sanció allà mateix, i això no va passar.
La presumpta multa diu que tenen cinc dies per “«recapacitar»”. S’ho plantegen?
El Suprem, com ha fet sempre en aquest procés judicial, ho notifica tot abans a la premsa que a les parts implicades, cosa que ens hauria de fer pensar quin és l’objectiu de tot plegat, que no té a veure amb un procés judicial normal, sinó a magnificar-ho tot, però jo vaig anar a declarar i tenia clar que a l’extrema dreta cal aïllar-la i combatre-la i aquesta era la meva manera de fer-ho. Per tant, aquests cinc dies de recapacitació no tenen gaire sentit. Quan arribi la notificació farem les al·legacions, però ara mateix no em dono per notificada.
Quines conseqüències penals podria tenir?
El delicte de desobediència està estipulat entre sis mesos i un any de presó. En el fons això no deixa de ser un acte d’objecció de consciència. Sabíem, quan decidíem això i ho fèiem, que tenia aquestes conseqüències.
Si li haguessin ofert respondre a través de les preguntes de Marchena hauria acceptat?
Ara és una mica complicat de valorar perquè són coses que si en el moment les veus d’una manera, després les pots veure d’una altra. Si Vox dona per escrit les preguntes al jutge Marchena, jo les contestaré.
Vostè també estava cridada a declarar per la defensa de Jordi Cuixart. Va quedar perjudicada la seva defensa?
Perjudica la defensa de Cuixart la presència de Vox, no que jo em negui a declarar. El problema de fons és que Vox formi part de l’acusació popular. La defensa de Cuixart ha estat demanant de manera sistemàtica que s’expulsi Vox del procediment judicial.
Hauria respost a les preguntes de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat?
Hauria respost a la fiscalia i a l’advocacia malgrat tenir clar què representa cadascuna d’aquestes parts. No es pot normalitzar que partits masclistes, xenòfobs i amb vinculacions amb el feixisme estiguin asseguts com a acusació popular en un procés judicial. No els podem normalitzar en cap espai. De la mateixa manera que el moviment antifeixista combat l’extrema dreta al carrer i genera els cordons sanitaris necessaris a les institucions, davant l’entrada de l’extrema dreta al marc judicial també hem de trobar les vies per fer-hi front. Vam fer un cordó sanitari al Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES