Política

Guaidó arriba a l’aeroport de Caracas i és rebut per multitud

El autoproclamat president de Veneçuela va ser acompanyat per diplomàtics de diversos països per evitar la seva detenció

El líder opositor veneçolà Juan Guaidó ha tornat aquest dilluns a Caracas i ha estat rebut per una multitud a l’aeroport així com per representants de la comunitat internacional després d’una gira per diversos països de Sud-amèrica. “Estem aquí”, va dir Guaidó a periodistes i va exclamar: “Seguim al carrer, seguim mobilitzats”.

Sobre Guaidó, cap del Parlament, que el gener passat va anunciar assumir funcions de president encarregat, pesava una amenaça de detenció per part del Govern de Nicolás Maduro pel que va demanar als veneçolans acudir a les mobilitzacions de carrer per a donar-li suport. A l’aeroport es van mobilitzar diplomàtics d’Espanya, França, Alemanya, Portugal, Xile, l’Argentina i altres països que li van donar escorta quan va arribar a l’aeroport internacional Simón Bolívar de Caracas.

“Sabem els riscos, tots sabem els riscos de fer política a Veneçuela”, va dir Guaidó a periodistes i va saludar als diplomàtics presents i la multitud que cridava “sí que es pot”. Minuts després va dir en el seu compte de Twitter: “Ja en la nostra terra estimada! Veneçuela, acabem de passar migració i ens mobilitzarem a on està el nostre poble! #VamosJuntosALaCalle”.

El cap del Parlament va arribar a l’aeroport al costat dels diputats Francisco Sucre i Sergio Vergara, tots dos del partit de Guaidó, Voluntat Popular (VP). Guaidó, que va iniciar el passat 22 de febrer una gira per diversos països de Sud-amèrica va anunciar aquest diumenge que avui tornava a Veneçuela i va convocar a concentracions en tot el país per a donar suport al seu retorn.

El líder de la Cambra va mantenir en secret la forma en la qual arribaria al país perquè s’enfrontava a la possibilitat de ser empresonat per haver burlat una prohibició de sortida del territori nacional que li va dictar la Justícia, que només reconeix a Nicolás Maduro com a mandatari.

Fins al moment ni la Fiscalia, ni el Suprem, ni cap dels alts dirigents de l’anomenada revolució bolivariana s’ha pronunciat sobre el retorn de Guaidó, però el seu cercle més pròxim considera que l’amenaça de la detenció és “real”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona