Política

Montero deplora tant un 155 permanent com el dret a decidir

La ministra d’Hisenda crida l’independentisme a abandonar l’“actitud inconstitucional”

L’andalusa proclama que estima Catalunya i es declara del Barça

La ministra d’Hisenda i candidata del PSOE per Sevilla el 28-A, María Jesús Montero, va advertir ahir l’independentisme i el tripartit de dretes (PP, Ciutadans i Vox) que és tan “inconstitucional” l’exercici del dret a l’autodeterminació com pretendre aplicar un 155 perenne. “Les dues posicions són mentida”, va sentenciar en un acte de precampanya a Barcelona acompanyada per la ministra i candidata del PSC per Barcelona Meritxell Batet i l’alcaldable a la capital, Jaume Collboni.

Montero va instar l’independentisme a abandonar l’“actitud inconstitucional” i a deixar de “demanar ingerències en la separació de poders” quan exigeix gestos amb relació als presos polítics. “El govern d’Espanya ni vol ni pot entrar en aquest debat”, va opinar. “Quan amenacen de saltar-se la legalitat, saben que no ho permetrem i ho vigilarem. Els que demanen en les seves proclames aquestes qüestions estan enganyant i mentint els ciutadans; els prometen impossibles”, va insistir. Segons Montero, algunes persones de bon cor cauen en aquest “parany” que els para l’independentisme. La ministra considera tant les dretes espanyoles com l’independentisme tapen amb el debat territorial els “problemes reals” de la gent.

Llàgrimes als ulls

“Estimo profundament Catalunya”, va assegurar la dirigent del PSOE del 155 com si de la campanya del PP pel 27-S es tractés. Tot seguit es va declarar seguidora del Barça. Tant ella com Batet es van dedicar a realçar com una gran cosa que la candidata del PSC oficiés en català la roda de premsa del govern espanyol després del consell de ministres que es va celebrar a Barcelona –Batet va recordar que Montero ho va viure “emocionada amb llàgrimes als ulls”–, fins al punt que l’andalusa es va aixecar ahir de la primera fila i va pujar a l’escenari per agrair-li la glossa i fondre-s’hi en una abraçada. “Som humans, també; sembla que et dediques a la política i ja no ets un ésser humà. Doncs sí, som éssers humans, amb els nostres sentiments, sensibilitats, amors, el nostre petit cor, amb dolors i sentiments”, va defensar Batet. Montero –que va marxar de l’acte abans que la catalana hagués acabat el seu discurs– va assegurar que tant “aquí com a Andalusia, si la dreta en té l’oportunitat, farà govern amb Vox”. En tot moment va referir-se a Catalunya com una comunitat autònoma i quan parlava de país es referia, és clar, a Espanya. Batet va avançar que Montero tornarà per fer més campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona