Política

Maragall titlla de “negació absoluta de la llibertat d’expressió” l’ordre de retirar llaços grocs de les institucions

El candidat d’ERC a l’alcaldia creu que Puigdemont és una “peça significativa” i que seria una “magnífica notícia” que tornés a Catalunya

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha qualificat de “negació absoluta de la llibertat d’expressió” l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar en 48 hores els llaços grocs de les institucions públiques.

En la presentació de la seu i la imatge de la campanya per a les eleccions municipals, Maragall ha apuntat que les institucions de l’Estat no “poden suportar” els llaços grocs perquè són un “recordatori permanent de la injustícia”. “Com més neguen la legitimitat dels llaços grocs, més estan expressant la seva pròpia irracionalitat i determinació a mantenir la injustícia i la repressió sobre la societat catalana”, ha dit.

Sobre la possibilitat que Carles Puigdemont torni a Catalunya si és elegit eurodiputat, Maragall ha afirmat que seria una “magnífica notícia” perquè el considera una “peça significativa”.

Des de la seu de la seva campanya, situada al carrer Còrsega, Maragall ha dit que la candidatura de JxCat a Barcelona, que ha definit com un projecte de “centre-dreta tradicional”, serà una “oportunitat per contrastar posicions”. Ha remarcat que la candidatura de l’òrbita postconvergent és un “exercici imprescindible de contrast”.

Interpel·lar totes les sensibilitats

Amb tot, Maragall ha assegurat que durant la campanya vol anar més enllà dels “murs que defineixen espais sociològics i polítics” i, per tant, interpel·lar també els votants no independentistes. “No ha de ser una campanya entre unionisme i independentisme”, ha dit.

L’alcaldable republicà ha remarcat que vol “interpel·lar” a tots els ciutadans i “entrar en conversa” amb la ciutat. Ha explicat que es basarà en el concepte Barceloní, barcelonina i abordarà els valors que aquest concepte representa. “Barreja d’orgull, exigència, esperit crític i disponibilitat per lluitar pels grans objectius del país i la societat”, ha apuntat.

La proposta d’ERC per al CAP Raval

Margall ha defensat que la proposta del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament per donar una solució al conflicte entre el CAP Raval i el Macba és una “bona solució”.

La proposta, que planteja construir el nou CAP Raval en un terreny de la Facultat de Geografia i Història de la UB, “reuneix tots els requisits”, segons ha indicat. A més, Maragall ha remarcat que “permet una decisió ràpida i una posada en marxa eficaç” del nou CAP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona